volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice

Odobrena sredstva za gradnjo OŠ Loka

Piše: R.K.

Čas objave:
19.11.2021 08:59

Državni zbor na včerajšnji seji sprejel dopolnilni predlog k državnem proračunu, v katerem je Občini Črnomelj namenjenih 6,95 milijona evrov za težko pričakovano gradnjo Osnovne šole Loka v Črnomlju.

Po večletnih prizadevanjih in administrativnih usklajevanjih ter izzivih, s katerimi se je Občina Črnomelj srečevala pri pridobivanju potrebnih zakonsko usklajenih dokumentov za izgradnjo nove Osnovne šole Loka Črnomelj, jim je uspelo.

V naslednjem letu se bo pričela gradnja nove šole kar bo ena izmed največjih investicij v šolstvo v Beli krajini in v Sloveniji. Celotna investicija bo znašala okoli 12 milijonov evrov. Od tega bo Vlada RS sofinancirala okoli 6,95 milijona evrov, od EKO sklada Občina Črnomelj pričakuje okoli 1,4 milijona evrov, občina Črnomelj pa bo prispevala preostanek. Občina bo v kratkem objavila odločitev o oddaji naročila, temu sledi podpis pogodbe z izbranim izvajalcem.

Občina je v času usklajevanj že zagotovila vse potrebno, da bo pouk med gradnjo potekal nemoteno in v skladu s šolskimi potrebami.

»V času usklajevanj in pridobivanja potrebnih dokumentov smo si prizadevali za izgradnjo sodobne šole z najvišjo ravnijo kvalitete, kar je glede na velikost projekta zahtevalo ogromno usklajevanj in dogovarjanj s pristojnimi na državni ravni. Občutki ob odobritvi sredstev so toliko bolj zadovoljivi, saj smo tako na lokalni kot državni ravni dosegli politično modrost. Moram pohvaliti zaposlene v občinski upravi, ki so združili moči in pripravili ta zahteven projekt. Verjemite, da smo glede na administrativne prepreke in izzive morali marsikatero popoldne preživeti v prostorih Občine in opraviti številna potovanja v prestolnico. Nedvomno je bila tukaj pomembna tudi komunikacija in sodelovanje vodstva šole in sveta zavoda,« izpostavlja Andrej Kavšek, župan občine Črnomelj.