volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice

Odprli športno igrišče v Stični

Piše: R.K.

Čas objave:
13.10.2022 10:04

V nedeljo se je v centru Stične odvilo slovesno odprtje prenovljenega večnamenskega športnega igrišča pri kulturnem domu, namenu pa je bila predana tudi posodobljena infrastruktura med samostanom in podružnično šolo v Stični.

Zadovoljstvo nad novimi pridobitvami v kraju sta na prireditvi izrazila tako predsednik Krajevne skupnosti Stična Klemen Ceglar kot župan Dušan Strnad. Župan je povedal, da je legendarno stiško športno igrišče prvi asfalt dobilo v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja in je bilo eno prvih asfaltiranih daleč na okoli. Novo urejeno igrišče poleg športnih aktivnosti služi tudi kot parkirišče ob dogodkih v kulturnem domu Stična. Investicija Občine Ivančna Gorica je zajemala ureditev odvodnjavanja, preplastitev igrišča, ureditev tribun in posodobitev športne opreme. Na novo sta ob igrišču postavljena ulični fitnes in kolesarnica. Igrišče je obnovilo lokalno podjetje Eltim d.o.o.

Kot že omenjeno, je poleg igrišča bila v uporabo predana še prometna infrastruktura v središču kraja, ki je zajemala ureditev cestišča, odvodnjavanje meteornih voda, rekonstrukcija mostu pri pokopališču in ureditev varnih pešpoti skozi center kraja. Blagoslov novih pridobitev v kraju je opravil stiški župnik p. Branko Petauer.

Odprtje sta spremljali tudi revijalni tekmi, in sicer so novo asfaltno podlago preizkusili najmlajši iz Košarkarskega kluba Ivančna Gorica ter nekdanji igralci rokometa iz Stične, Višnje Gore, Ivančne Gorice in Šentvida pri Stični. Za ekipo belih je nastopil župan Dušan Strnad, za modre pa podžupan Tomaž Smole. Kljub prijateljskem obračunu je bilo poleg atraktivnih potez med igralci prisotnega še kar nekaj tekmovalnega duha.