franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice

Odslej lahko podate tudi anonimno e-prijavo s področja spolnega nasilja

Piše: R.K.

Čas objave:
02.09.2022 08:13

Že obstoječim obrazcem za podajanje anonimnih e-prijav se zdaj pridružuje še možnost prijav nasilnih spolnih ravnanj, so sporočili iz Policije. Javnost želijo na ta način spodbuditi k sodelovanju in tako še povečati učinkovitost zbiranja informacij.

Anonimna e-prijava nasilnih spolnih ravnanj je dostopna na: državnem portalu eUprava, v rubriki Država in družba na spletni strani policije, v rubriki Anonimne e-prijave

Prijavo lahko poda kdor koli

Prijavo nasilnih spolnih ravnanj lahko poda kdorkoli, tudi v imenu žrtve, ki morda sama take prijave ne zmore.

Žrtve se lahko v primeru, ko imajo kakršne koli zadržke do neposredne prijave policiji, obrnejo tudi na nevladne organizacije, ki se ukvarjajo s pomočjo žrtvam spolnega nasilja. Če želijo, lahko tudi v njihovem spremstvu obiščejo ali pokličejo policijo in prijavijo storilce.

"Vsako prijavo bomo obravnavali resno, zagotovili bomo tudi pomoč in nasvete"

"V policiji žrtve obravnavamo še posebej skrbno in občutljivo, jim nudimo pomoč in nasvete, po opravljenem razgovoru jih seznanimo z možnostmi in različnimi oblikami pomoči ter jih napotimo na ustrezne strokovne službe", so zapisali na Policiji. Ves čas našega postopka ima žrtev pravico do spremljevalca, do zagovornika in do informiranja o postopku. Pred časom so pripravili tudi posebno aplikacijo, kjer lahko pridobijo informacije o poteku postopka.

Za nujne prijave pokličite številko 113!

Storitev anonimne e-prijave žrtvam, oškodovancem in pričam nudi varno okolje, kjer nam lahko sporočijo vse informacije o morebitnih nasilnih spolnih ravnanjih, četudi se jim zdijo nepomembne. Vendar pa poudarjamo, da anonimna e-prijava ni namenjena obveščanju o nujnih dogodkih! Nujne prijave, ki zahtevajo takojšnje posredovanje policije, ker je ogroženo življenje ali zdravje ljudi, zato nemudoma sporočite na interventno številko policije 113.

Storitev anonimne e-prijave kaznivih dejanj zoper spolno nedotakljivost so pripravili v Ministrstvu za javno upravo, Ministrstvu za notranje zadeve in Policiji.