901596_f168_dragonja_promet02t Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

jansa orban fb1 Reporter.si

Janša nima ugleda v Bruslju, on seže le do ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Novice Nm

Odstranjevanje CP Dob

Piše: Radio Krka

Čas objave:
08.04.2013 05:11

DARS bo danes začel z odstranitvijo cestninskega otoka na CP Dob. Dela bodo trajala predvidoma dva tedna. Odstranitev bo vinjetnim vozilom omogočilo vožnjo s hitrostjo 60 km/h. Z obnovitvenimi deli začenjajo tudi na odseku Brežice-Obrežje.

Zaradi del bo promet tako v smeri Ljubljane kot Novega mesta predvidoma dva tedna potekal po eni vinjetni stezi in dveh stezah za cestninjenje tovornih vozil.

Po preureditvi bo promet potekal po dveh vinjetnih stezah z omejitvijo hitrosti 60 kilometrov na uro in treh stezah za tovorna oz. nevinjetna vozila v obeh smereh, od katerih bo ena hitra steza ABC.

Dob je peta cestninska postaja, kjer bo Dars odstranil sredinske otoke. Jeseni je preuredil cestninske postaje Log in Videž na primorski avtocesti ter Torovo na gorenjski avtocesti, v začetku aprila pa so dela stekla tudi na cestninski postaji Kompolje na štajerski avtocesti.

Danes bodo začeli tudi s sanacijskimi deli na odseku dolenjske avtoceste Brežice - Obrežje. V prvem sklopu bodo sanirali odsek v smeri Obrežja, dela pa bodo trajala predvidoma do 27. aprila. Nato bodo predvidoma od 6. maja do začetka junija sanirali še odsek v smeri proti Ljubljani.