pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice Brežice

Odziv sindikata delavcev v zdravstveni negi Slovenije - Brežice

Piše: Radio Krka

Čas objave:
22.04.2016 17:27

Sindikat delavcev v zdravstveni negi Slovenije, sindikalna enota Splošne bolnišnice Brežice, je reprezentativni sindikat v bolnišnici, ki šteje največ članov (90 članov po stanju na dan 31.3.2016). V sindikalni enoti zavračajo izjave predstavnika zaposlenih v svetu zavoda Splošne bolnišnice Brežice mag. Franca Simonška z dne 18.4.2016.


 Njegove neresnične izjave so bile povzete na spletnih portalih in v dnevnem časopisju.
V svoji izjavi mag. Franc Simonišek neresnično navaja, da je sindikalna enota Sindikata delavcev v zdravstveni negi Slovenije vodila postopek izkazovanja podpore dosedanjemu direktorju bolnišnice in svoje člane celo prisiljevala k izrekanju podpore. Takšne izjave ostro zavračajo, ker navedeni način dela ni lasten naši sindikalni organizaciji. Prav nasprotno, nekateri njihovi člani člani so bili deležni pritiska drugih sindikalnih organizacij in so bili primorani umakniti prostovoljno oddan podpis.


Najostreje zavračajo tudi trditve predstavnika zaposlenih v svetu zavoda, da je bilo uslužbencem za določen čas pogojevano podaljšanje ali obstoj delovnega razmerja s podpisovanjem podpore. Sindikalna enota si ves čas konstruktivno prizadeva varovati in udejanjati pravice zaposlenih iz delovnega razmerja in zagotoviti ustrezno število zaposlenih v zdravstveni negi za nemoteno izvajanje kakovostne in varne zdravstvene nege v zavodu.
Ne nazadnje želijo poudariti, da so za odpoklic in volitve novega predstavnika zaposlenih v svetu zavoda oddali podpise uslužbenci, ki niso člani nobenega reprezentativnega sindikata v zavodu in uslužbenci, ki so vključeni v reprezentativne sindikate v zavodu.