stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice

Okrogla miza na SIC Brežice

Piše: R.K.

Čas objave:
01.06.2023 09:44

Na Strokovno izobraževalnem centru Brežice je pretekli četrtek potekala okroglo mizo z gosti na temo pomena Evropske unije in evropskega leta spretnosti 2023.

Okrogla miza je bila izvedena z namenom, da se je mladim pokazala večpomenskost EU in osvetlilo bistvo evropskega leta spretnosti 2023, da se je opozorilo na znanja, spretnosti, veščine in kompetence, ki jih potrebujemo v današnjem času, v gospodarstvu in na drugih področjih. Z okroglo mizo se je mlade želelo spodbuditi k večji aktivnosti in motiviranosti za participacijo v družbenem življenju ter na različnih področjih družbene strukture.

Na okrogli mizi so sodelovali mag. Aleksandar Cvetanovski, direktor podjetja Ino Brežice d.o.o., ga. Mojca Florjanič, podžupanja občine Brežice, g. Tomaž Lisec, poslanec v Državnem zboru Republike Slovenije, g. Matjaž Nemec, evropski poslanec, mag. Mirko Požar, direktor podjetja Soltec d.o.o., dr. Stanka Preskar, namestnica direktorja Zavoda Republike Slovenije za šolstvo, dr. Mojca Tomažin, direktorica in ravnateljica Strokovno izobraževalnega centra Brežice, ga. Tamara Vonta, poslanka v Državnem zboru Republike Slovenije, dijak Rok Beričnik, predsednik dijaške skupnosti SIC Brežice in dijak Mai Petrič, član dijaške skupnosti SIC Brežice. Okroglo mizo je vodila in moderirala profesorica Mojca Ogorelc, koordinatorica projekta EPAS na SIC Brežice.

Preko videokonferenčne povezave je na dogodku sodeloval evropski poslanec, g. Matjaž Nemec, ki je dijakom predstavil pomen EU in jim posredoval zelo zanimive informacije.

Dijakinje so zapele himno EU - Odo radosti, pod mentorstvom prof. Mileve Kralj Buzeti.