državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Novice Novo mesto

Okrogla miza ter otvoritev zaposlitvene in video podjetniške akademije

Piše: Radio Krka

Čas objave:
25.05.2017 15:39

Fakulteta za upravljanje, poslovanje in informatiko Novo mesto je v torek, 23. 5. 2017, v sodelovanju z uspešnim podjetnikom in ustanoviteljem Video podjetniške akademije in Zaposlitvene akademije, Tomažem Stritarjem in s podjetnico Uršo Žorž iz podjetja Eventio - organizacija dogodkov, organizirala okroglo mizo z naslovom Skrivnosti ustanovitve, razvoja in rasti podjetja. Namen okrogle mize je bil predstaviti priložnosti na trgu, ter možnosti, ki jih ima začetnik podjetnik, kako razviti svojo poslovno idejo, tema pa se je dotaknila tudi zaposlovanja in širitve podjetja. Udeleženci so si izmenjali mnenja in ugotovite ter predstavili svoje dosedanje podjetniške izkušnje. Po okrogli mizi je sledila svečana otvoritev Video podjetniške akademije in Zaposlitvene akademije.

Fakulteta za upravljanje, poslovanje in informatiko Novo mesto je v torek, 23. 5. 2017, v sodelovanju z uspešnim podjetnikom in ustanoviteljem Video podjetniške akademije in Zaposlitvene akademije, Tomažem Stritarjem in s podjetnico Uršo Žorž iz podjetja Eventio - organizacija dogodkov, organizirala okroglo mizo z naslovom Skrivnosti ustanovitve, razvoja in rasti podjetja. Namen okrogle mize je bil predstaviti priložnosti na trgu, ter možnosti, ki jih ima začetnik podjetnik, kako razviti svojo poslovno idejo, tema pa se je dotaknila tudi zaposlovanja in širitve podjetja. Udeleženci so si izmenjali mnenja in ugotovite ter predstavili svoje dosedanje podjetniške izkušnje. Po okrogli mizi je sledila svečana otvoritev Video podjetniške akademije in Zaposlitvene akademije.Omenjeni akademiji sta rezultat projekta Zaposlitveno-podjetniška spletna akademija, ki je bil izbran na razpisu projektno delo z gospodarstvom in negospodarstvom v lokalnem in regionalnem okolju – Po kreativni poti do znanja. Na projektu študentje Fakultete za upravljanje, poslovanje in informatiko Novo mesto, skupaj s študentko Fakultete za družbene vede in s podjetnikom Tomažem Stritarjem, direktorjem zavoda za razvoj socialnega podjetništva in direktorjem socialno podjetniškega inkubatorja, ter s podjetnico Uršo Žorž, ki s podjetjem Eventio skrbi za področje organizacije dogodkov, med njimi tudi za dogodek 500 podjetnic, rešujejo konkreten ekonomski problem in s tem prispevajo k razvoju podjetniškega okolja v Sloveniji. Video podjetniška akademija je namreč spletni portal, ki v obliki video vsebin ponuja uporabno in praktično podjetniško znanje ter informacije, ki jih mora osvojiti vsak, ki se odloči za lastno poslovno pot. Namenjena je tako bodočim kot tudi že obstoječim podjetnikom. Zaposlitvena akademija pa je spletni portal, ki s pomočjo poučnih in zanimivih vsebin pomaga lažje najti službo. Prav tako pa opozarja na pomembne korake po opravljenem razgovoru za službo.

Ob vsem tem je treba poudariti, da so na okrogli mizi svoj pogled na obravnavano tematiko prispevali tudi študentje, ki so s sodelovanjem na projektu pridobili dodatne strokovne kompetence. Prisotna je bila tudi širša strokovna javnost, ki se je seznanila z reševanjem ključnih problemov podjetnika tako na domačem kot tudi na mednarodnem trgu.