zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Novice Novo mesto

Oropali bencinski servis v Vavti vasi

Piše: Radio Krka

Čas objave:
24.10.2017 14:13

Sinoči je mlajši moški oropal bencinski servis v Vavti vasi. Pri sebi je imel predmet, podoben pištoli. Po ropu je pobegnil.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 38 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 161 klicev. Obravnavali so devet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila trem kršiteljem cestnoprometnih predpisov, ki niso imeli veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi sedmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj ropa, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi sprožitve signalno varnostne naprave.

Novomeški policisti prijeli osumljenca

V noči na 24. 10. je novomeške policiste občanka obvestila o sumljivem ravnanju neznanca, ki naj bi na enem izmed parkirnih prostorov v Novem mestu skušal odpreti vrata parkiranih avtomobilov. Policisti so se takoj odzvali in na kraju izsledili in prijeli 30-letnega osumljenca. Zasegli so mu denarnico z dokumenti in moško jakno. Poklicali so lastnika dokumentov, ki stanuje v nekaj kilometrov oddaljenem naselju, ta pa je potrdil, da gre za njegove predmete, ki so bili odtujeni iz odklenjenega avtomobila, parkiranega pred stanovanjsko hišo. 30-letnega osumljenca bodo policisti ovadili zaradi kaznivega dejanja tatvine.

Rop

Policisti so bili nekaj po 19.30 obveščeni o ropu bencinskega servisa v Vavti vasi. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih naj bi mlajši moški vstopil v prostore bencinskega servisa in od zaposlene zahteval denar. Storilec naj bi v roki držal predmet, podoben pištoli in po ropu pobegnil. V ropu ni bil nihče poškodovan. Policisti so takoj pričeli izvajati vse potrebne aktivnosti za izsleditev storilca in z intenzivno preiskavo nadaljujejo tudi danes.

Vlom

V okolici Trebnjega je med 22. 10. in 23. 10. nekdo vlomil v gospodarski objekt ob stanovanjski hiši in odtujil varilni aparat in dve motorni žagi.

Zasegli avtomobil

Med kontrolo prometa v okolici Črnomlja so policisti v večernih urah ustavljali   voznika   osebnega avtomobila Renault clio. Voznik znakov policistov ni upošteval in je nadaljeval z vožnjo. Na območju Lokev so ga izsledili in ustavili. Ugotovili so, da 22-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozil je neregistriran in nezavarovan avtomobil, na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Renault clio so zasegli in o kšritvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.