zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Sašo Miljuševič Njena.si

Kaj se danes dogaja s prvim zmagovalcem ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Novice

Osnovna Šola Šmihel na novo prepleskana

Piše: R. K.

Čas objave:
29.07.2022 13:59

Podjetje PPG je v sklopu iniciative Nova barva za nov začetek prepleskalo Osnovno šolo Šmihel. V sredo so dobrodelni projekt zaključili z družabnim dogodkom, na katerem so učitelji, starši, učenci in delavci podjetja PPG in trgovine Topdom skupaj prepleskali še nekaj šolskih sten.

Podjetje PPG je letošnji julij namenilo prenovi Osnovne šole Šmihel, po tem ko je v aprilu do ravnateljice šole Romane Šarec Rojc pristopil Dejan Stepanovski, ki je zaposlen v tem podjetju. Gre za dobrodelni projekt v vrednosti 60.000 evrov. Ravnateljica šmihelske osnovne šole Romana Šarec Rojc je poudarila, da lahko šmihelska šola s svojimi finančnimi sredstvi letno prepleska stene le v dveh ali treh učilnicah. Barve na stenah so bile stare vsaj 25 let, sedaj pa so popolnoma nove. 

Barve v učilnicah in na hodnikih so prilagojene otrokom po starostih. Podjetje PPG ima namreč posebno karto barv, ki psihološko dobro vplivajo na otroke. Ravnateljica Šarec Rojc se že veseli začetka prihodnjega šolskega leta in upa, da bodo barve motivirale otroke in poživile šolo.

Na sredinem dogodku so učitelji, starši, učenci in zaposleni v podjetju PPG in Topdomu, ki je doniralo barve, prepleskali nekaj sten, med drugim stene hodnika v avli in proti telovadnici. Podjetje PPG pa je doniralo tudi zunanjo športno opremo. 

Sicer gre za projekt, s katerim bodo v okolju, kjer so prisotni in delujejo zaposleni v podjetju PPG, s pomočjo sodelovanja šol prenovili več kot 25 šol po vsem svetu. Od začetka programa leta 2015 so zaključili že več kot 300 projektov v več kot 40 državah.