franci planinsek - ms Odkrito.si

Franci Planinšek o nadzoru nad sinom in bivši ...

Emi Nikočević Svet24.si

Takšna je druga plat menedžerja Bara

Sanje, duša Petisvet

4 znaki, da gre za čas pred vašo smrtjo

vreme, ohladitev, dež Svet24.si

Velika vremenska sprememba: tako hitro se bo ...

Kimberly Thompson Svet24.si

Beyonce obtožila čarovništva, prisluškovanja ...

maja zupan miss 2017 Najstnica.si

VIDEO: Kako se pripraviti na lepotno tekmovanje?

anela sabanagic 4 Njena.si

Takšna je Bizovičarjeva izbranka mesec dni po ...

Novice Krško

FOTO: Ostanimo mobilni!

Piše: Občina Krško/L.P. C.

Čas objave:
14.09.2018 12:14

V okviru Evropskega tedna mobilnosti (ETM), ki letos med 16. in 22. septembrom poteka pod geslom »Združuj in učinkovito potuj«, bo v ponedeljek, 17. septembra, ob 10. uri v prostorih Večgeneracijskega centra Posavje Krško potekala delavnica za starejše o pomenu trajnostne mobilnosti z naslovom »Ostanimo mobilni«, hkrati pa tudi test hoje.

zdruzuj in učinkovito potuj.png
Združuj in učinkovito potuj
Občina Krško

Kot poudarja lokalna koordinatorka projekta ETM na Občini Krško mag. Romana Pečnik, želijo z delavnico prispevati k večji ozaveščenosti o pomenu trajnostne mobilnosti med starejšimi. Predstavili bodo različne rešitve pri prevozu in organizaciji dnevnih poti (sistem Krčan, projekt Sopotniki ipd.) ter koristi hoje za zdravje in dobro počutje, kot tudi socialne, ekonomske in okoljske prednosti pešačenja, kolesarjenja in uporabe javnega prevoza.

Delavnice so tudi priložnost, da starejši izrazijo svoje mnenje, delijo znanja, izkušnje ter izpostavijo svoje potrebe s področja trajnostne mobilnosti in skupaj s predstavniki lokalnih skupnosti razpravljajo o aktualni problematiki trajnostne mobilnosti med starejšimi ter v skupnem sodelovanju poiščejo rešitve in predloge za naprej.

Že od 9. ure dalje bodo lahko občanke in občani sodelovali v testu hoje, ki ga pripravlja ekipa Zdravstvenega doma Krško, ob tem pa tudi meritve tlaka in sladkorja v krvi.