saša stzosič furst uroš Odkrito.si

Konec! Zakaj sta se razšla znana slovenska ...

Christian Bale Svet24.si

Igralec se je zbal za svoje življenje, tega ne bo...

Horoskop Petisvet.si

Astro nasveti: od 21.1. do 27.1.2019

ljubljana, drevored, sneg Svet24.si

Naslednje dni bo vreme povsem zimsko, celo na ...

Shuhada Davitt, Sinead O\'Connor Svet24.si

Sinead O'Connor mrzlično išče sina

Katarina Čas, Lado Bizovičar (3) Njena.si

Katarina in Lado sta si skočila v objem

Blaž Švab Njena.si

Srce parajoče: Pred mamino smrtjo trkali na ...

Novice Krško

FOTO: Ostanimo mobilni!

Piše: Občina Krško/L.P. C.

Čas objave:
14.09.2018 12:14

V okviru Evropskega tedna mobilnosti (ETM), ki letos med 16. in 22. septembrom poteka pod geslom »Združuj in učinkovito potuj«, bo v ponedeljek, 17. septembra, ob 10. uri v prostorih Večgeneracijskega centra Posavje Krško potekala delavnica za starejše o pomenu trajnostne mobilnosti z naslovom »Ostanimo mobilni«, hkrati pa tudi test hoje.

zdruzuj in učinkovito potuj.png
Združuj in učinkovito potuj
Občina Krško

Kot poudarja lokalna koordinatorka projekta ETM na Občini Krško mag. Romana Pečnik, želijo z delavnico prispevati k večji ozaveščenosti o pomenu trajnostne mobilnosti med starejšimi. Predstavili bodo različne rešitve pri prevozu in organizaciji dnevnih poti (sistem Krčan, projekt Sopotniki ipd.) ter koristi hoje za zdravje in dobro počutje, kot tudi socialne, ekonomske in okoljske prednosti pešačenja, kolesarjenja in uporabe javnega prevoza.

Delavnice so tudi priložnost, da starejši izrazijo svoje mnenje, delijo znanja, izkušnje ter izpostavijo svoje potrebe s področja trajnostne mobilnosti in skupaj s predstavniki lokalnih skupnosti razpravljajo o aktualni problematiki trajnostne mobilnosti med starejšimi ter v skupnem sodelovanju poiščejo rešitve in predloge za naprej.

Že od 9. ure dalje bodo lahko občanke in občani sodelovali v testu hoje, ki ga pripravlja ekipa Zdravstvenega doma Krško, ob tem pa tudi meritve tlaka in sladkorja v krvi.