zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Novice

Za otroke iz jugovzhodne regije en dan počitnic manj

Piše: R. K.

Čas objave:
31.08.2022 12:50

Otroci se jutri vračajo v osnovne in srednje šole. Čeprav so se poletne počitnice komaj zaključile, so v šolskem koledarju že več mesecev načrtovane ostale počitnice in šole prosti dnevi.

Slaba dva meseca po začetku šolskega leta sledijo prve enotedenske počitnice - krompirjeve. Te se bodo začele v ponedeljek, 31. oktobra, in bodo trajale do petka, 4. novembra. 

Božično-novoletne počitnice bodo letos dan daljše kot preteklo leto. Začnejo se z dnevom samostojnosti in enotnosti, tj. v ponedeljek, 26. decembra. Otroci se bodo v šolo vrnili v torek, 3. januarja 2023. 

Največja sprememba je načrtovana za zimske počitnice. Kot so pojasnili na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport, so zimske počitnice zaradi svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju v Planici, ki bo konec februarja, prestavljene na konec januarja in začetek februarja. Tam namreč pričakujejo veliko gledalcev, zato bi brez spremembe termina zimskih počitnic po mnenju ministrstva prišlo do težav pri zagotavljanju namestitev. 

V ponedeljek, 30. januarja, bodo s počitnicami, ki bodo trajale do petka, 3. februarja, začeli učenci z območja jugovzhodne Slovenije (razen občin Ribnica, Sodražica, Loški Potok, Kočevje, Osilnica in Kostel), koroške, podravske, pomurske, savinjske in posavske statistične regije. Zimske počitnice za učence z območja gorenjske, goriške, notranjsko-kraške, obalno-kraške, osrednjeslovenske in zasavske statistične regije ter občin jugovzhodne Slovenije Ribnica, Sodražica, Loški Potok, Kočevje, Osilnica in Kostel pričele v ponedeljek, 6. februarja in bodo trajale do vključno ponedeljka, 13. februarja. Počitnice bodo zanje trajale dan dlje, saj slovenski kulturni praznik sovpada z zimskimi počitnicami. Omenjeni dan bodo nadomestili 13. februarja. 

Za učence bo prost še velikonočni ponedeljek, ki bo letos 10. aprila. Prvomajske počitnice se bodo začele v četrtek, 27. aprila. Otroci se bodo vrnili v šolske klopi v sredo, 3. maja. 

Poletne počitnice se bodo začele v ponedeljek, 26. junija 2023.