Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Novice

Otvoritev asfaltirane javne poti na Krvavčjem Vrhu

Piše: R.K.

Čas objave:
12.10.2023 10:12

V sklopu praznovanja občinskega praznika Občine Semič je bila včeraj predana namenu asfaltirana javna pot na Krvavčjem Vrhu.

Investicija je zajemala asfaltiranje 140 m makadamskega odcepa javne poti v širini 3 m. Dela je izvedlo podjetje CGP d. d. iz Novega mesta, nadzor pa je opravilo podjetje Lesnina MG oprema d. d., Ljubljana, zanj Roman Sajovic. Vrednost vseh del je znašala 18.906 € in je bila v celoti pokrita iz občinskega proračuna.

Krvavčji Vrh je bil v preteklih letih deležen kar nekaj pridobitev, ki niso bile predane namenu z otvoritvijo, zato je županja omenila tudi te investicije.

Ravno v času korone, leta 2020, je bila dograjena gozdno cesto med Krvavčjim Vrhom in Dobravicami. Ta je v dolžini 1.680 m in v širini 3 m omogočila dostop 22-tim lastnikom tamkajšnjih gozdov. Investicija v celotni vrednosti 44.454,03 €, je bila sofinancirana s pomočjo sredstev Evropskega sklada za razvoj podeželja v višini 21.457,95 €, ostalo so bila sredstva občinskega proračuna.

Leta 2021 so bila ob športnem igrišču postavljena nova otroška igrala. Projekt je bil izveden v sklopu participativnega proračuna. Vrednost pridobitve je znašala 14.007 € in je bila v celoti izvedena iz občinskega proračuna.

Vrednost vseh investicij na  Krvavčjem Vrhu v zadnjih letih je tako znašala 77.367 €.

Bogat kulturni program so pripravili krajani, asfaltirano javno pot pa je uradno predala namenu županja Polona Kambič skupaj z Drganc Matijem in Millico Hrin.