pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Novice Dobrepolje

Pahor županu občine Dobrepolje podaril slovensko zastavo

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
13.12.2015 19:01

Predsednik republike Borut Pahor se je v soboto udeležil slovesnosti ob 20-letnici občine Dobrepolje in v luči prihajajoče 25. obletnice samostojnosti države županu Janezu Pavlinu poklonil slovensko zastavo. "Zastava naj nas vse spominja, da pripadamo skupnosti, od nje veliko pričakujemo in ko ona proslavlja, proslavljamo tudi mi," je dejal.


Predsednik Pahor je z zbranimi na slovesnosti ponovno delil svoja razmišljanja o ukinjanju majhnih občin. Prepričan je, da so občine, ne glede na velikost, zlasti v času krize, odigrale pomembno vlogo in kljub zaostrenim gospodarskim in socialnim razmeram nadaljevale z modernizacijo Slovenije.

"Občine so zaslužne, da naša dežela ni samo lepa, temveč tudi urejena. Ljudi ste povezali na iskren način, kar državi dostikrat ni uspelo," je dejal predsednik republike in opozoril, da ne moremo pričakovati, da bodo občine opravljale tiste naloge, ki bi jih morala opravljati država.

Predsednik Pahor je izrazil tudi prepričanje, da lahko v prihodnost gledamo z optimizmom. Zbrane je spomnil, da bomo čez manj kot dva tedna praznovali pomembno odločitev, ki smo jo sprejeli 23. decembra 1990, ko smo se odločili za samostojno državo. To je bila, tako predsednik, ena najpomembnejših odločitev v narodovi zgodovini.

"Ta odločitev nam je dala v roke pravico in dolžnost, da modro in razsodno odločamo o naši prihodnosti," je dejal predsednik republike in opozoril, da moramo kljub razlikam, ki so med nami, gojiti medsebojno spoštovanje, sodelovanje in zaupanje. V kolikor bo med nami temeljno zaupanje, da znamo in zmoremo stopiti skupaj, nas ni treba biti strah prihodnosti, temveč lahko nanjo gledamo z zaupanjem, je prepričan predsednik Pahor.

Ob koncu govora je predsednik vsem zaželel, da bi kot skupnost naredili korak naprej, okrepili samozavest, samozaupanje in nacionalni ponos. To naj izraža tudi simbolno darilo predsednika republike, svilena slovenska zastava, ki jo bo predsednik Pahor v luči praznovanj 25. obletnice samostojnosti Slovenije podarjal ob posebnih priložnostih ob svojih obiskih po Sloveniji, so sporočili iz urada predsednika republike.