1703079682-dsc6151-01-1703079660058 Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Novice

Participacija za boljšo prihodnost

Piše: R.K.

Čas objave:
21.02.2024 07:47

V Brežicah se je letos začel projekt Glas mladih: Participacija za boljšo prihodnost, v sklopu katerega bodo mladim omogočili aktivno sooblikovanje njihove prihodnosti.

V duhu spodbujanja aktivne participacije mladih v družbenih procesih, se je z januarjem 2024 začel projekt "Glas mladih: Participacija za boljšo prihodnost". S podporo programa Erasmus+ (EAC/A10/2022) in skupno naložbo 30.000 evrov, bo 18-mesečni projekt raziskoval in utrjeval poti do bolj vključujoče prihodnosti skozi učno mobilnost in mladinsko angažiranost.

Projekt je zasnovan kot odgovor na potrebe mladih, organizacij in skupnosti ter stremi k trajnim spremembam, ki bodo omogočile mladim, da aktivno sooblikujejo svojo prihodnost. S fokusom na politično participacijo, trajnostni razvoj in aktivno državljanstvo bo "Glas mladih" mladim približal ključne teme skozi serijo interaktivnih delavnic in dogodkov.

Ssednje aktivnosti projekta vključujejo usposabljanja, okrogle mize z odločevalci, pripravo podkastov, delavnice za nevladne organizacije in šole, lokalne iniciative in dialoge, ki bodo mladim omogočili, da izrazijo svoje ideje in potrebe. S tem bo projekt ne samo opolnomočil mlade, temveč tudi spodbudil novo valovanje mladinskega dialoga in participacije.

Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice ocenjuje, da bo projekt vključil več kot 500 mladih, ustvaril digitalni priročnik za spodbujanje participacije, posnel dva podkasta, zagnal več lokalnih pobud in okrepil sodelovanje med mladimi in odločevalci. To bo doprineslo k bolj vključujoči družbi in trajnostnemu razvoju lokalnih skupnosti.