Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Novice

Pasji prostor v stanovanju ali hiši

Piše: Oglasno sporočilo

Čas objave:
20.06.2023 10:50

Če imate doma psa, je pasja kletka, boks ali pa pasja hišica nujen del opreme. S tem živali določimo njen brlog znotraj našega bivališča. Vprašanje pa se seveda glasi, na kakšen način lahko izberemo najprimernejši boks, kletko ali hišico. Izbira je v največji meri seveda odvisna od fizičnih karakteristik psa. A zagotovo slednje ni edini ključni kriterij. Kadar imate v lasti oziroma v oskrbi rodovniškega mladička, je najpametneje vzreditelja povprašati o tem, kakšen boks uporablja. Na takšen način lahko prejmete dober nasvet iz prve roke, in to z vsemi potrebnimi utemeljitvami. V primeru da vzreditelj ne uporablja boksa, se lahko z istim vprašanjem obrnete denimo na prijatelja ali znanca, ki ima psa identične pasme. Če nimate niti te možnosti, se lahko pomoč iščete na socialnih omrežjih, kjer se zbirajo ljubitelji ene pasme. Ne nazadnje o vrsti boksa lahko povprašate tudi inštruktorja, če z živaljo obiskujete pasjo šolo.

Materiali za pasje brloge

Na trgu lahko najdemo zelo veliko pasjih boksov, hišic in kletk. Lahko so narejeni iz najrazličnejših materialov. Najpogosteje so plastični, žičnati, aluminijasti ali platneni.

Plastični boks je na primer odlična izbira za prevažanje živali v avtu. Uporablja se lahko tudi v domu. Vedeti pa morate, da so takšni brlogi za pse nekoliko bolj nerodni za prenašanje. Mehkejši boksi so pogosto narejeni iz različnih trših tkanin. Ena od njihovih ključnih prednosti je ta, da se zlahka zložijo. Mehak boks je odlična izbira, če je naš življenjski slog precej aktiven, veliko potujemo ter moramo živali v novih okoliščinah v najkrajšem možnem času postaviti ustrezno bivališče.

Za uporabo v stanovanju je dobrodošla izbira žičnat boks. Lahko se ga pokrije z rjuho. Tudi takšna pasja hišica se lahko hitro zloži, če jo želimo odnesti s seboj na pot. Ker pa takšen pasji boks ni najbolj primeren za prevažanje, se njegova uporaba odsvetuje v avtu, zlasti zaradi varnosti živali. V vozilih so precej bolj zaželeni aluminijasti boksi, ki pa so zato manj uporabni v stanovanjih. 'Bivališča' za psa iz aluminija se najpogosteje uporabljajo kar v prtljažnem prostoru in so lahko narejena po meri. Vedeti pa morate, da je takšna pasja kletka zlasti zaradi vrste materiala nekoliko dražja.

Velikost pasje kletke

Pri izbiri transportnega ali bivanjskega boksa je torej ključnega pomena velikost psa. Pomembno je, da je v boksu oziroma kletki dovolj prostora, da vaš pasji kosmatinec lahko udobno leži, se v njem raztegne ter lahko sedi povsem vzravnano. Boks ne sme biti prevelik. V nasprotnem primeru bo žival med vožnjo po nepotrebnem razmetavala stvari. Najbolj kakovostni pasji boksi so narejeni iz robustnega aluminija. Če torej s svojim psom veliko potujete, je daleč najpametneje izbrati zložljiv pasji boks oziroma zložljivo pasjo kletko.

Pri kletkah in boksih za pse je nadvse dobrodošla tudi mreža proti komarjem. Ta živali lahko ponudi dovolj učinkovito zaščito pred nadležnimi škodljivci.

pes.jpg
pes
Sotakl d.o.o.

Navajanje psa na transportni boks

Daleč najbolje je, da pes svoj transportni boks oziroma kletko spozna že kot mladiček. Za številne vzreditelje psov je znano, da na svojem vrtu ali v stanovanju postavijo pasji boks, ki ha mladički zavzeto uporabljajo med igro, divjanje pa tudi kot prostor za spanje in počitek. Slednje jim dobro pomaga, da se lahko že zelo zgodaj navadijo na transportni boks.

Kasneje zato takšen boks sprejmejo kot del svojega teritorija. Po drugi strani pa lahko na boks navadimo tudi starejšega psa. Seveda s precej veliko mero potrpežljivosti in večjo količino priboljškov. Zapomnite si, da mora slej ko prej prav vsak pes sesti v avto – na primer za pot do veterinarja ali do pasje varuške. Zanimivo pa je, da so nekatere živali navdušeni popotniki že od samega pričetka, medtem ko so druge zlasti na začetku precej skeptične. Za varen prevoz pa je poglavitnega pomena, da vsak pes sedi v stabilnem boksu ali kletki.

Za več informacij se obrnite na spletno trgovino pasjahrana.net ali preko

https://goo.gl/maps/DKW7ZVS6qsxdq1qm9, saj boste dobili pomoč prave veterinarke in izredno široko ponudbo.