pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Novice Novo mesto

Pester december v Novem mestu

Piše: Radio Krka

Čas objave:
05.12.2016 10:14

Z današnjim dnem bo na Glavnem trgu v Novem mestu zaživel decembrski program, ki prinaša obsežno in pestro dogajanje za vse generacije občanov in druge obiskovalce. Staro mestno jedro bo oživelo ob praznični okrasitvi, drsališču, gostinski ponudbi, pečenem kostanju, pravljičnem mestu in bogatem koncertnem programu s silvestrovanjem.

Za uvod v veseli december bo novomeški Glavni trg ponovno obiskal sv. Miklavž. Z županom Gregorjem Macedonijem bosta iz balkona mestne hiše pozdravila meščane, simbolno prižgala praznične luči in razsvetlila mesto. Sv. Miklavž bo s spremstvom zvestih angelov in nagajivih parkljev pozdravil in obdaril vse pridne otroke, pospremil pa ga bo tudi nastop učencev Glasbene šole Marjana Kozine.

BOŽIČNI SEJEM
od petka, 16.12. do 23.12., med 17. in 22. uro
Božični sejem je izbrana ponudba darilnih izdelkov, razdeljena na trgovski in živilski del. Na voljo bodo izbrana božično-novoletna darila, rokodelski izdelki, okraski, peciva, igrače ipd. Sejem bo nadgrajen s pečenim kostanjem, kuhanim vinom, medico, domačo kulinariko. Poudarek bo na lokalnih proizvajalcih in artiklih, ki jih sicer ne najdemo v klasični trgovinski ponudbi. Otvoritev božičnega sejma bo 16. 12. pospremila tudi Noč nakupov.

PRIHOD BOŽIČKA, BOŽIČNI KONCERT in MAŠE POLNOČNICE
petek, 23.12. in sobota, 24.12.
Dan pred božičnim večerom bo otroke na Glavnem trgu obiskal Božiček, ki mu bo sledil koncert Vlada Kreslina z Malimi bogovi. Na sveti večer bodo obiskovalci lahko obiskali maše polnočnice v obeh mestnih cerkvah in božični koncert dueta Jazz It na Glavnem trgu.


SLOVO DEDKA MRAZA IN PARTY BOYS
petek, 30.12. ob 17. uri
Dedek Mraz se bo poslovil še za eno leto in pri tem obdaroval vse otroke na Glavnem trgu. Večer se bo zaključil s koncertom skupine Party Boys.

SILVESTROVANJE NA GLAVNEM TRGU
Osrednje dolenjsko silvestrovanje napolni Glavni trg do zadnjega kotička. Glavni oder bodo zasedli Nina Pušlar z bandom in Help! A Beatles Tribute Band.