1703079682-dsc6151-01-1703079660058 Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Novice Novo mesto

Pisateljica Nina Kosmač navdušena nad supanjem

Piše: R.K.

Čas objave:
11.08.2021 06:00

Pesnica in pisateljica, ki trenutno, tudi v teh poletno počitniških dneh, preko zooma predava o zvezdah svetovne literature je navdušena nad supanjem. Če gre soditi po tem, bi lahko rekli, da je moda supa segla tudi med kulturnike.

nina-kosmač
Nina Kosmač
Osebni arhiv

Rada pa si privošči tudi izlet, še posebej, če je ta povezan s kulturo ali pa tudi kar tako. Ker je lepo potovati in spoznavati nove kraje in nove ljudi. Nina Kosmač, pisateljica in vnukinja slovenskega romanopisca Cirila Kosmača, ki je pred dvema letoma izdala svoj prvi roman Utvare, se je odpravila tudi po poteh velikanov slovenske književnosti. Najprej jo je pot popeljala v rojstno hišo njenega deda Cirila Kosmača v Slap ob Idrijci, pred kratkim pa je obiskala rojstno hišo doktorja Franceta Prešerna. Nekaj fotografskih utrinkov je delila tudi z nami. 

nina-kosmač
Nina Kosmač
Osebni arhiv
Nina sicer veliko svojih del objavlja v španskem jeziku, ker je tam vrsto let tudi živela, v Sloveniji pa so pod njenim mentorstvom udeleženci delavnice kreativnega pisanja lani izdali knjigo, ki se imenuje Razlito črnilo. Kmalu bo izšla še njena druga knjiga, z naslovom Srebrn Prah, ki jo je ilustriral koreograf in plesalec svetovne slave Rafael Amargo.