profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Bizeljsko

Piškoti po božično

Piše: Radio Krka

Čas objave:
22.12.2012 22:57

Da bi bil praznični čas še slajši, so na Bizeljskem pripravili že četrto razstavo s pokušino piškotnih dobrot božičnega časa.

Letos je prireditev še bogatejša in jo je zaradi večjega števila razstavljalk in vse več obiskovalcev iz prostorov Društva ljubiteljev Bizeljčana preselila v bližnji zadružni dom. Njenemu povabilu k razstavi dobrot se je odzvalo skupaj 12 gospodinj in en gospod, skupaj so pripravili kar 33 vrst piškotov, kar precej jih vsako leto prispeva Suzana Domitrovič, ki ji priprava vzame kar nekaj dni pred božičem, pri tem pa se potrudi, da so sestavine čim bolj raznovrstne.
Za praznično vzdušje so poskrbele pevke dekliškega pevskega zbora iz Bistrice ob Sotli pod vodstvom Metode Denžič, na citrah Blanka Stermecki, zapela sta brata Miha in Marko Zagmajster. Domitrovičeva se je zahvalila vsem razstavljavcem peciva z lončnico, enako posameznicam, ki so pomagale pri postaviti razstave. V sklopu razstave piškotov pa so pripravili mini božični sejem, s slikami in izdelki sta se predstavili Kristina Bevc z znamko Pronima Art, in Slavica Žertuš, z okrasnimi predmeti s katerimi je okrasila tudi vrečke piškotov za prodajo ter izdelala vse napise sodelujočih Katarina Zagmajster, te z medenimi jaslicami Lea Babič.

Društvo ljubiteljev Bizeljčana je obiskovalce postreglo z žlahtno kapljico in božičnim čajem, po otvoritvi pa so obiskovalci poskušali vse razstavljene piškote. Prireditev poteka v okviru Društva ljubiteljev Bizeljčana, podprta je s strani Občine Brežice.

Suzana Domitrovič o piškotih