pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Novice

Plavalček vabi

Piše: Oglasno sporočilo

Čas objave:
15.09.2023 09:14

Športno društvo Plavalček bo z oktobrom pričelo s treningi plavanja v novem bazenu, ki se nahaja v Olimpijskem centru v Češči vasi.

Športno društvo Plavalček iz Krškega aktivno deluje na področju športa invalidov že 11. leto in je član Plavalne zveze Slovenije ter aktivno sodeluje z Zvezo za šport invalidov Slovenije – Paralimpijski komite Slovenije.

Športno društvo Plavalček bo z oktobrom pričelo s treningi plavanja v novem bazenu, ki se nahaja v Olimpijskem centru, v Češči vasi.

V svoje vrste vabijo vse ljubitelje plavanja:

  • invalide (gibalno ovirane, osebe z motnjo v duševnem razvoju, slepe in slabovidne, gluhe, naglušne),
  • neinvalide (otroci, odrasli),
  • rekreativce,
  • seniorje.

V društvu izvajajo treninge plavanja za vse prej omenjene skupine, poudarek pa dajejo paraplavanju za osebe z invalidnostjo. Plavanje je namreč športna panoga, kjer ni telesnih omejitev, saj voda invalidom, poškodovancm, starejšim osebam, daje občutek
samostojnosti, ki je za vse, prej naštete akterje, še kako pomemben in jim daje občutek samozavesti. V želji, da bi šport invalidov postavili ob bok športu neinvalidov, med treninge invalidov integrirajo tudi sorojence, ki niso invalidi in s tem pokažejo, da je
šport dobra praksa sprejemanja drugačnih in da je vsaka športna vadba lahko prilagojena posamezniku, ne glede na njegove omejitve.

Ravno tako izvajajo vadbo za vse, ne samo za invalide, ki bi želeli izpopolniti svojo plavalno tehniko.

V 11 letih je društvo vzgojilo vrsto paraplavalcev, ki so posegli po najvišjih mestih na državnem in mednarodnem nivoju. V paraplavanju Športno društvo Plavalček tekmuje integrirano na uradnih tekmovanjih Plavalne zveze Slovenije, na državnih tekmovanjih pod okriljem Zveze za šport invalidov Slovenije – Paralimpijski komite ter zunaj Slovenije na tekmovanjih mednarodnega ranga, udeležujejo pa se tudi Paralimpijskih iger mladih ter Igre mladih Invalidov v Brnu, na Češkem. 

Vsako leto društvo Plavalček organizira Mednarodni Plavalčkov miting v plavanju za invalide, ki je edino tovrstno tekmovanje v Sloveniji.

Več informacij lahko dobimo pri predsednici ŠD Plavalček Tatjani Lapuh na telefonski številki 031 540 686 ali preko e-pošte sdplavalcek@gmail.com. Društvo lahko najdemo tudi na Facebooku https://www.facebook.com/sportnodrustvo.plavalcek