franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Novo mesto

Po pestri noči bo dež ponehal

Piše: Radio Krka

Čas objave:
07.11.2016 05:28

Zaradi močnega deževja v minulih dveh dneh in tudi to noč bodo reke še naraščale, še vedno lahko porastejo in poplavijo tudi manjše reke in hudourniki v večjem delu države. Hidrološke razmere se bodo postopno umirjale proti sredi tedna.

V drugem delu noči je pričakovati predvsem poraste manjših rek v osrednjem in vzhodnem delu države. Ponovno lahko prične naraščati tudi reka Kolpa.

BREŽICE

Ob 3.41 je na cesti pri Bizeljski vasi, občina Brežice podrto drevo oviralo promet. Posredovali so dežurni delavci CGP Brežice.

SEVNICA
Ob 0.59 je na relaciji Boštanj–Tržišče, občina Sevnica, 2 km pred naseljem Jelovec podrto drevo oviralo promet. Drevo so razžagali in odstranili dežurni delavci cestnega podjetja CGP Sevnica.

STRAŽA
Ob 19.51 je v Vavti vasi v občini Straža narasla podtalnica pričela ogrožati stanovanjsko hišo. Gasilci PGD Vavta vas so iz jame ob hiši izčrpali okoli en kubični meter vode in s tem začasno odstranili nevarnost. Dne 7. 11. 2016 ob 3.44 je na isti lokaciji podtalnica zalila kletne prostore stanovanjske hiše. Gasilci PGD Vavta vas so vodo izčrpali.

NOVO MESTO

Ob 17.49 je na Grajski cesti v Otočcu, občina Novo mesto, podrto drevo oviralo promet. Gasilci GRC Novo mesto so razžagali večje drevo in pomagali delavcu Cestnega podjetja Novo mesto odstraniti in počistiti cesto.

OSILNICA

Ob 14.36 je v Ložcu v občini Osilnica podtalnica zalila kletne prostore stanovanjske hiše. Gasilci PGD Osilnica so v časovnih intervalih črpali vodo iz prostorov.


BREŽICE

Ob 12.16 je bila naseljih Rigonce in Loče, občina Brežice, zaradi napake na daljnovodu prekinjena oskrba z električno energijo. Napako na daljnovodu so ob 13.38 odpravili dežurni delavci Elektra Celje.

RADEČE

Ob 12.09 je na Obrežju v občini Radeče osebno vozilo zapeljalo s ceste in trčilo v drog javne razsvetljave. Gasilci PGD Sevnica in PGE Celje so prometno in požarno zavarovali kraj, nudili prvo pomoč poškodovanim osebam, odklopili akumulator in potegnili vozilo na cesto. Reševalci NMP Laško in Sevnica so dve poškodovani osebi odpeljali v SB Celje.

KRŠKO
Ob 11.23 je na regionalni cesti Podbočje–Šutna, občina Krško, podrto drevo oviralo promet. Posredoval je delavec CGP Krško, ki je oviro odstranil. Ob 17.14 je na lokalni cesti Ravni–Drenovec pri Leskovcu, občina Krško, podrto drevo oviralo promet. Posredoval je dežurni delavec komunalnega podjetja Kostak Krško, ki je oviro odstranil.

ČRNOMELJ

Ob 11.10 je narasla reka Kolpa v kraju Prelesje, občina Črnomelj, ogrožala stanovanjsko hišo. Gasilci PGD Stari trg ob Kolpi so objekt zavarovali s protipoplavnimi vrečami.

ČRNOMELJ

Ob 9.59 je v gozdu na območju Bistrice, občina Črnomelj, medved napadel lovca in ga poškodoval. Reševalci NMP Črnomelj so ga oskrbeli in prepeljali v SB Novo mesto. O dogodku je bil obveščen vodja Skupine za hitro ukrepanje v primeru ogrožanja življenja ljudi in njihovega premoženja po velikih zvereh kočevske in dolenjske regije.