pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Vedran Mlikota Njena.si

Botri: Ste videli, kaj se je zgodilo z Vinkom ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Novice

Po zdravje v Ustno Medicino

Piše: oglasno sporočilo

Čas objave:
17.03.2021 13:08

Ob svetovnem dnevu ustnega zdravja, ki ga obeležujemo 20. marca, je namenjen predvsem osveščanju in promociji ustnega zdravja.

Ob svetovnem dnevu ustnega zdravja, ki ga obeležujemo 20. marca, je namenjen predvsem osveščanju in promociji ustnega zdravja.
V ustih niso samo zobje. Zobje so le del vaše ustne votline, vaše ustno zdravje pa ne pomeni le lepega in bleščečega nasmeha, ampak je osnova za dobro zdravje celega telesa. Ustno votlino razdelimo na 3 področja:

1. Biološko, kjer obravnavamo dlesni in kosti.

2. Biomehansko, ki predstavlja naše zobe, kamor sodijo tako zobne krone kot tudi zobne korenine.

3. Funkcijsko, ki je sestavljeno iz čeljustnih sklepov, mišic in ligamentov, ki povezujejo sklepa.

Bolezenski procesi katerega koli omenjenega področja ustne votline predstavljajo rizičen dejavnik za razvoj mnogih sistemskih kroničnih obolenj in negativno vplivajo na imunski sistem. Predvsem parodontalna bolezen in granulomi, kjer gre za bakterijsko okužbo, ko bakterije preko škodljivih toksinov preidejo v krvni obtok povzročajo obolenja drugih telesnih sistemov. Kot primer lahko navedemo aktivno parodontalno bolezen, pri kateri obstaja do 5-krat večja verjetnost za možgansko kap ali srčni infarkt.

ustna-medicina, zobozdravnik
Ustna Medicina poskrbi za zdravje vaše ustne votline.
Ustna Medicina

Celostno ustno zdravje je vodilo najsodobnejšega zobozdravstvenega centra Ustna medicina, s sedežem v Ljubljani in Novem mestu, in združuje strokovnjake z različnih področij zobozdravstva. S pomočjo najsodobnejših tehnologij in naprednih znanj poskrbijo za natančno odkrivanje težav posameznika, ki jim sledi obravnava na najvišjem nivoju iz vseh vej zobozdravstva. Držijo se načela pravilne diagnostike, torej natančne preiskave vseh področij ustne votline, timskega pristopa pri načrtovanju zdravljenja, sodobne mikroskopske in digitalne tehnologije, razvili pa so tudi sodoben zobotehnični laboratorij, ki omogoča natančnejše delo in možnost popravkov protetike do te mere, da se pacientu v popolnosti prilagajajo in najbolje nadomestijo izgubljene zobe. Stremijo k uporabi biokompatibilnih brezkovinskih materialov, v zadnjem letu tudi na področju zobnih vsadkov, torej keramičnih cirkon oksidnih implantatov, ki predstavljajo prihodnosti implantologije.

ustna-medicina, zobozdravnik
Ustna Medicina poskrbi za zdravje vaše ustne votline.
Ustna Medicina

Ključ do ustnega zdravja pa je tudi primerna izobraženost in ravno na področju izobraževanja splošne populacije ima klinika izjemno vlogo. Nevednost in nepoznavanje pasti, ki jih lahko prinese hitra in nenatančna zobozdravstvena oskrba, predvsem preko slovenskih meja, pogosto vodi do nepopravljive škode. V Ustni medicini, predvsem v novomeški ordinaciji, ki jo vodi dr. Simon Bele, se redno srečujejo z žalostnimi zgodbami pacientov, ki so se v tujino odpravili po protetične storitve. Pogosto slišimo, kako hitro in poceni so tam novi zobje. A resnica je daleč stran. Pri zobozdravstvu ni hitrih rešitev, z izjemo kakšne poškodovane zalivke in čiščenja zobnega kamna. Predvsem, ko govorimo o zdravju dlesni, protetiki in kirurgiji je tukaj ogromno nevarnosti, v katere vas lahko ujame »dobra« ponudba, ki se na konci izkaže za zelo slabo.

ustna-medicina, zobozdravnik
Ustna Medicina poskrbi za zdravje vaše ustne votline.
Ustna Medicina

Ustno zdravje je vrednota, ki je prepogosto potisnjena na stranski tir, zato je toliko bolj pomembna zavest o pomenu ustnega zdravja na celotni organizem. Pot do ustnega zdravja pa je možna le ob skupnem sodelovanju posameznika oziroma pacienta in pravilnem vodenju tima strokovnjakov, ki jim lahko zaupate. Ustna medicina je bila tudi ena prvih klinik v Sloveniji, ki se je posebej ukvarjala s počutjem svojih pacientov. Strah, ki so nam ga zasejali neprijetni obiski zobozdravnika v otroštvu je sedaj le preteklost, saj s sodobnimi pristopi in tehnologijami, poskrbijo za dobro počutje vsakega pacienta.

Pogovoru z dr. Simonom Beletom lahko prisluhnete to soboto ob 10.20 na radiu Krka.

ustna-medicina, zobozdravnik
Ustna Medicina poskrbi za zdravje vaše ustne votline.
Ustna Medicina