nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj, ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Novice

Podelitev priznanj krvodajalcem

Piše: R.K.

Čas objave:
10.11.2023 09:34

Včeraj je Območno združenje RKS (OZ RKS) Novo mesto, v gostilni Mrak, podelilo priznanja krvodajalcem jubilantom iz Mestne občine Novo mesto. Povabljenih je bilo 69 krvodajalcev, ki so kri darovali od 30-krat vse do 140-krat. .

V imenu OZ RKS Novo mesto je krvodajalce nagovorila predsednica Danica Novak Malnar, v imenu MO Novo mesto podžupanja Sara Tomšič in v imenu Centra za transfuzijsko dejavnost Mojca Šimc, dr. med. Vsi govorniki so se zahvalili krvodajalcem in poudarili pomen krvodajalske tradicije na Dolenjskem. Na kulturni prireditvi so nastopili učenci OŠ Brusnice z glasbenimi in recitatorskimi točkami. Program je povezoval Darko Povše.
Letos je bilo v okviru OZ RKS Novo mesto izvedenih 43 krvodajalskih akcij in krvodajalci so 4080-krat darovali kri. Na treh srednjih šolah in na Fakulteti za zdravstvene vede Novo mesto smo izvedli predavanja o pomenu krvodajalstva in privabili 434 krvodajalcev, ki so prvič darovali kri. V vseh občinah in v Krki, d. d., smo in bomo do konca leta organizirali podelitve priznanj krvodajalcem jubilantom, ki jih bo letos 371.
Veseli nas, da se na povabilo na podelitev priznanj odzove vsako leto več krvodajalcev. Naša poglavitna skrb je, da ohranjamo število krvodajalcev, zato moramo privabiti tudi mlade. Še letos bomo organizirali stojnico za predstavitev krvodajalstva na Šolskem centru Novo mesto. Še naprej pa bomo izkazovali hvaležnost vsem rednim in »upokojenim« krvodajalcem z organiziranjem izletov, druženj in drugimi drobnimi pozornostmi.
Izjava jubilanta, Marjana Kocjana, ki je 140-krat daroval kri: »Počutim se dobro in sem aktiven na različnih področjih. Pred mano sta še dve leti darovanja krvi, želim si, da bi bil zdrav in zaključil krvodajalsko pot s številom 150.«