Hyalomma-marginatum_H Svet24.si

Eksotični orjaški klop osvaja alpske dežele in ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

zvezdan radonjic Primoz Lavre Reporter.si

Tako v SDS nagrajujejo zasluge in zvestobo: ...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

najstniki Njena.si

Še pred polnoletnostjo več deset spolnih ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Novice

Podgane v Podbrezniku

Piše: R.K.

Čas objave:
28.07.2023 11:34

V Podbrezniku je včeraj Komunala Novo mesto v enem izmed blokov opravila deratizacijo, ker so stanovalci opazili podgane na balkonih.

Podgane so se zaradi slabega vremena zatekle k blokom in pričele iskati hrano po balkonih, zato je dobra ideja, da odpadkov in hrane tam ne puščamo. Za obvladovanje podgan je pomembno, da se prepreči njihov dostop v stanovanje. To vključuje tesnjenje razpok in lukenj, kjer bi se lahko skrile, hranjenje hrane v zaprtih posodah ter uporabo pasti ali klicanje strokovnjakov za zatiranje škodljivcev.

Podgane so lahko velik problem, saj puščajo iztrebke in urin, kar lahko povzroči onesnaženje in ogrožanje zdravja stanovalcev, saj so znane kot prenašalke številnih bolezni. S svojimi zobmi lahko tudi poškodujejo električne žice, pohištvo, izolacijo in druge materiale v stanovanju. Podgane pa se tudi zelo hitro razmnožujejo. Če opazite podgano, je potrebna čimprejšna deratizacija, saj lahko samo en par podgan  v kratkem času povzroči veliko populacijo, kar otežuje obvladovanje njihove prisotnosti.