IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Alya 2 Njena.si

Alya: 'Vsi pravijo Alya kdaj bo otroček'

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Novice

Podiplomski študij za prihodnost

Piše: Oglasno sporočilo

Čas objave:
10.04.2024 06:00

Podiplomski študij je za mnoge logičen naslednji korak po zaključku dodiplomskega študija, saj nadaljevanje izobraževanja omogoča poglobitev specifičnega področja zanimanja. Prav zato je pomembno, da se take odločitve ne sprejme zlahka, ampak se tehtno premisli o tem kako bo nadaljevanje študija vplivalo na posameznikovo karierno pot v prihodnosti.

Izbira magistrskega študija je gotovo smiselna, saj omogoči poglobitev specifičnih znanj pridobljenih na prvi stopnji študija, kar lahko vodi v povečanje zaposlitvenih možnosti, karierno napredovanje in nenazadnje vpliva tudi na sam osebni razvoj. Pri tem je vsekakor treba vzeti v obzir, da digitalizacija današnje družbe narekuje vse večje povpraševanje po strokovnjakih s področij informatike, računalništva, kibernetske varnosti in podatkovnih znanosti. Za te poklice prihodnosti se lahko izobrazite na Fakulteti za informacijske študije (FIŠ), kjer lahko študirate redno ali izredno na vseh treh stopnjah. Najbolj pestra izbira aktualnih vsebin pa je na voljo ravno med njihovimi podiplomskimi študijskiminprogrami.

fiš
FIŠ
FIŠ

Informatika v sodobni družbi je magistrski študijski program za vse, ki želijo družboslovno znanje povezati s potenciali, ki jih nudi obvladovanje informacijskih tehnologij. Magistrski študijski program Računalništvo in spletne tehnologije vam omogoča poglobitev v svet programiranja in razvoja aplikacij. Za računalniške in statistične navdušence je prava izbira magistrski program Podatkovne znanosti. Kibernetska varnost je program druge stopnje, ki nudi izčrpna znanja s področij varovanjan informacijsko-komunikacijskih tehnologij v organizacijah, metod in tehnik zaščite ter varovanja pred kibernetskimi grožnjami. Poslovna informatika pa je magistrski študijski
program, ki izpopolni znanje uporabe informacijsko-komunikacijske tehnologije v poslovanju organizacij ter metod in tehnik digitalne preobrazbe organizacij. Na FIŠ lahko študirate tudi na tretji stopnji, in sicer na doktorskem študijskem programu Informacijska družba. Izobrazil vas bo za znanstveno-raziskovalno delo in ustvarjanje novega znanja na področjih, ki so povezana z informacijsko družbo.

fiš
FIŠ
FIŠ

Pomembna prednost študija na FIŠ je možnost sodelovanja na predavanjih in vajah preko spleta. Študenti lahko tako individualno izbirajo ali se bodo študijskih obveznosti udeležili v živo, v prostorih fakultete, ali preko spleta od koderkoli v Sloveniji ali v tujini. Poleg tega velja izpostaviti tudi FIŠ-eve mednarodno uveljavljene, a študentom vedno dostopne profesorje in raziskovalce, prijazne strokovne sodelavce ter tesno sodelovanje s podjetji iz lokalnega okolja. Vse navedeno se skupaj poveže v odlično študijsko izkušnjo po meri posameznika, ki se skozi študij pripravi za opravljanje najbolj zaželenih poklicev sedanjosti in prihodnosti.

fiš
FIŠ
FIŠ

Dodatne podrobnosti glede študija bodo na Fakulteti za informacijske študije predstavili v okviru virtualnega informativnega dne, ki bo v četrtek, 11. 4. 2024, ob 17. uri, preko aplikacije Zoom. Beseda bo tekla o študijskih programih, zaposlitvenih možnostih, vpisnih pogojih in še o mnogem drugem. Za več informacij preverite spletno stran fakultete na www.fis.unm.si.