Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Novice

Podpisali pogodbo za 3. fazo operacije "Odvajanje in čiščenje v porečju Kolpe"

Piše: R.K.

Čas objave:
17.03.2023 08:24

Včeraj sta županja občine Metlika Martina Legan Janžekovič in direktor podjetja Komunala Metlika Bojan Krajačič podpisala gradbeno pogodbo za izvedbo 3. faze investicije, ki se bo izvajala v sklopu operacije »Odvajanje in čiščenje v porečju Kolpe - Občina Metlika«. Vrednost gradbene pogodbe (brez DDV) znaša 204.737 evrov. Začetek gradnje je predviden takoj po podpisu pogodbe, rok izvedbe pa je 90 koledarskih dni od uvedbe v delo.

Investicija 3. faze zajema izgradnjo cca 400 metrov kanalov komunalne kanalizacije, cca 180 metrov vodovoda ter TK kanalizacije (interes za skupno gradnjo je izrazilo podjetje Telekom Slovenije d.d.).

Ocenjena vrednost celotne operacije skupaj s povračljivim DDV je 952.294 evrov, od tega bosta Republika Slovenija in Evropska unija iz Kohezijskega sklada prispevali do 395.510 evrov, preostanek pa bo bremenil občinski proračun. Izvajanje projekta je predvideno fazno v letih 2021, 2022 in 2023. V okviru projekta bo nadgrajen obstoječi sistem odvajanja in čiščenja odpadnih voda znotraj aglomeracije ID 6039- Metlika.

V sklopu operacije »Odvajanje in čiščenje v porečju Kolpe- Občina Metlika« sta bili izvedeni že dve investiciji, in sicer je bila v letu 2021 zgrajena fekalna kanalizacija v dolžini 346 m na delu Cankarjeve ceste, med železniškim nadvozom in centralno ČN Metlika, v letu 2022 pa je bila v naselju Svržaki zgrajena komunalna kanalizacija v dolžini 784 metrov, odvodnjavanje padavinske kanalizacije v dolžini 45 metrov ter obnovljen vodovod v dolžini 817 metrov.

Projekt se bo izvajal v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi »Boljše stanje okolja in biotske raznovrstnosti«, prednostne naložbe 6.1: »Vlaganje v vodni sektor za izpolnitev zahtev okoljske zakonodaje Unije ter za zadovoljevanje potreb po naložbah, ki jih opredelijo države članice in ki presegajo te zahteve«, specifični cilj »Zmanjšanje emisij v vode zaradi izgradnje infrastrukture za odvajanje in čiščenje komunalnih odpadnih voda«.

Operacijo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega kohezijskega sklada.