nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice RIbnica

Podpisali pogodbo za izgradnjo nove brvi

Piše: Občina Ribnica

Čas objave:
15.05.2021 11:56

Včeraj je župan Ribnice, Samo Pogorelc, neposredno na lokaciji brvi, slovesno podpisal pogodbo o izgradnji nove brvi preko reke Bistrice s podjetjem Hipox d.o.o. iz Škofljice, ki je bil izbran kot najugodnejši ponudnik v postopku evidenčnega naročila za izbor izvajalca izgradnje brvi za kolesarje in pešce preko reke Bistrice.

V sklopu projekta oz. podpisane pogodbe bo odstranjena stara brv in postavljena nova, po vzorcu nekdaj že obstoječe brvi. Nova brv, v dolžini cca. 18,50 metra, bo izvedena v jeklenem paličju, pohodna površina bo izvedena v hrastovem lesu, z deskami 6-8 cm, ki bodo pritrjene na jekleno podkonstrukcijo. Lesene podnice bodo nameščene prečno na vzdolžne jeklene profile, na manjšem medsebojnem razmaku, tako da bo omogočeno odvodnjavanje s površine. Širina pohodne površine brvi bo cca 2,20 m, ograja bo izvedena panelno, s polnilom iz jeklenih palic v vertikalnem rastu, na stebrih pa bodo na primerni višine pritrjene konzole za vzdolžno držalo, ki bo izvedeno v jesenovem lesu. Projekt izgradnje se bo pričel v sredini meseca junija, zaključek pa je predviden za 31.7.2021. Vrednost investicije je ocenjena na dobrih 90.000 €.

Omenjena investicija se bo izvajala znotraj projekta »Aktivno prek mostov - gozdovi, vode in mostovi Ribnice«, s katerim smo kandidirali na razpisu LAS Po poteh dediščine od Turjaka do Kolpe in prejeli odobrenih kar 68.809,00 € sofinancerskih sredstev iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja. Z izvedbo projekta pa želimo vzpostaviti boljše infrastrukturne, vsebinske in promocijske aktivnosti za področje gibanja, predvsem pa na področju kolesarjenja, ki v današnjem času postaja vse bolj priljubljena rekreacija.