volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Vel. Lašče

Pohvale za delo policijske postaje Ribnica v občini Velike Lašče

Piše: Radio Krka

Čas objave:
25.05.2016 17:52

Na zadnji seji občinskega sveta v Velikih Laščah je Rudi Topolovec, komandir Policijske postaje Ribnica, svetnikom izčrpno podal poročilo o dejavnosti policije na območju občine v letu 2015.

Uvodoma je poudaril, da so se kazalci splošne varnosti občanov na velikolaškem, kot tudi v ostalih treh občinah, ki je pri delu pokriva ribniška policijska postaja lani izboljšali. Tudi število na ostalih delovnih področjih, kot so vzdrževanje in zagotavljanje javnega reda in splošne varnosti ljudi in premoženja, zagotavljanje varnosti cestnega prometa, kaže izboljšanje razmer. Tako so leta 2014 obravnavali 154 kaznivih dejanj, lani pa 90. Najbolj izstopajo kazniva dejanja zoper premoženje.
Letos je Policijska postaja Ribnica, ki je z novim letom prevzela vodenje okoliša Velike Lašče, že obravnavala tri velike tatvine, o katerih Topolovec zaradi interesa preiskave ni veliko govoril. Ribniški policisti so bili pohvaljeni s strani predstavnikov velikolaške lokalne skupnosti predvsem za ravnanja po zimi oziroma pomoči na cesti ob snežnih razmerah. Pogosta prisotnost po vaseh daje občanom občutek večje varnosti, kar so v preteklosti pogrešali, saj je bil velikolaški okoliš najbolj odrinjen od policijske postaje Vič, ki je prej pokrivala to območje.

Policija je svoje dejavnosti predstavila tudi v šoli in vrtcu, kar je bilo še posebej dobro sprejeto. Veliko laški župan Anton Zakrajšek je še posebej policijo poklical v pomoč v času večjih prireditev, ko se na enem kraju zberejo občani, vasi in hiše pa ostanejo prazni in so pogosto tarča zmikavtov. Enako tudi v primeru pogrebov. Zato je policiste naprosil, da bi bili takrat zraven.

Rudi Topolovec o preventivi