stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice Ljubljana

Policija bo ta teden poostreno nadzirala železniški promet

Piše: STA

Čas objave:
14.03.2022 07:35

Slovenska policija bo ta teden v okviru mednarodne akcije 24-Blue RAD poostreno nadzirala železniški promet po vsej državi. Poseben poudarek bodo namenili preverjanju ilegalnih migracij in odkrivanju tihotapskega blaga v železniškem prometu, na primer prepovedanih drog, orožja in cigaret.

Kot so na policiji zapisali v sporočilu za javnost, bodo v času od 14. do 20. marca po vsej državi izvajali posamične, 24-urne, poostrene nadzore železniškega prometa tako na mejnih prehodih za železniški promet kot na tovornih in potniških vlakih, zlasti mednarodnih. S tem se Slovenija pridružuje mednarodni akciji 24-Blue RAD, ki jo koordinira evropsko združenje policij RAILPOL in jo bodo istočasno izvajali v vseh državah članicah.

Policisti bodo nadzirali predvsem mednarodne potniške in tovorne vlake ter bolj obremenjene vlake v notranjem potniškem prometu, nadzor pa bodo izvajali tudi na večjih železniških postajah, z namenom odkrivanja in preprečevanja kaznivih dejanj, prometa s prepovedanimi drogami, vandalizma, kršitev javnega reda, nezakonitega prehajanja meja ter odkrivanja iskanih oseb.

V ta namen bodo preverjali tudi garderobe za hrambo prtljage in prostore za najdene predmete ter ugotavljali identiteto potnikov s preverjanjem v nacionalnih in schengenskih bazah podatkov. Pri nadzoru si bodo pomagali tudi z različnimi tehničnimi sredstvi, kot so infrardeče kamere, endoskopi, merilniki CO2 ali detektorji kovin.

Pri nadzoru železniškega prometa bodo skupaj s policijo sodelovali tudi uslužbenci Slovenskih železnic.