palestina Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

profimedia-0856756263 Svet24.si

Ukrajina bo v vojsko novačila zapornike

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

Raiven Njena.si

Raiven navdušila Evropo in razvnela spletne ...

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

Novice Novo mesto

Policija: Vse razpoložljive enote so na terenu

Piše: GPU

Čas objave:
04.08.2023 16:10

Obilno deževje, ki je to noč zajelo Slovenijo in še traja ter v večjem delu države pušča za sabo razdejanje, cel čas spremlja tudi policija. "Naše aktivnosti so v prvi vrsti usmerjene v reševanje življenj ljudi," sporočajo.

Policisti so življenja reševali in še rešujejo predvsem na območju Kamnika, Medvod in Komende, pa tudi na širšem celjskem območju. Med drugimi so iz stavbe rešili dva otroka, na območju naselja Moste v občini Žirovnica pa so pomagali pri evakuaciji 18 oseb. Na najbolj izpostavljenih območjih pomoč nudijo trije policijski helikopterji. Trenutno iz Mengša, Celja, Nazarij in Raduhe rešujejo mamice z otroki in nosečnice ter jih predajajo nujni medicinski pomoči.

Policisti spremljajo številne nevšečnosti tudi na Severnem Primorskem (predvsem na Idrijskem, Cerkljanskem in Tolminskem) ter na širšem celjskem območju. Policisti so na izpostavljenih točkah, ker skrbijo za zapore cest, red, pomagajo pri obvozih, pomagajo tudi pri npr. reševanju živine. Vseskozi preverjajo stanje na terenu, tudi iz zraka, in sodelujejo z drugimi službami za reševanje.

Po do zdaj zbranih podatkih smo obravnavali dva dogodka v katerih so umrle skupaj tri osebe. En dogodek je bil na območju Kamnika, kjer je umrla ena oseba, drugi pa na območju Bleda, kjer sta umrli dve osebi.

Podrobneje:
O najdeni mrtvi osebi na območju Kamnika je bila policija obveščena danes zjutraj. Kolikor je znano v tem trenutku, je bila starejša oseba najdena pred hišo bivanja. Vzrok smrti še ni znan; prav tako še ni potrjeno, da gre za posledico poplav. Ker je območje pod vodo, policisti in službe za reševanje še niso na kraju, da bi preverili vse okoliščine.


Da sta dve osebi pogrešani na območju Bleda, je bila policija obveščena včeraj zvečer. Po podatkih, s katerimi razpolagamo, sta osebi včeraj v jutranjih urah odšli z Rudnega polja proti območju Viševnika in naprej proti Velikemu Draškemu vrhu. Danes v jutranjih urah sta bili pogrešani osebi najdeni pod potjo, na območju med Malim in Velikim Draškim vrhom. Osebi – gre za 52- in 19-letnem moška, oba državljana Nizozemske – sta zaradi dobljenih hudih telesnih poškodb na kraju umrli. V iskalni akciji, ki je potekala v zelo zahtevnih vremenskih razmerah (močan dež, nevihte, neprestani pojavi strel) so sodelovali policisti in gorski reševalci GRS Bohinj in GRS Radovljica. Policisti so opravili ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vzroku in okoliščinah smrti oseb.

Poplavljen je ogromen del Slovenije; številne ceste so zaprte, veliko poti je neprevoznih, promet pa je preusmerjen.

"Vse opozarjamo, da so zaradi vremenskih razmer in zaradi posledic posebej previdni. Na mostovih ali v bližini poplavljenih območij se ne zadržujte. Na pot se odpravite samo, če je to res nujno. Spremljajte razmere v prometu ter obvestila glede zapor cest. Upoštevate prometno signalizacijo, navodila policistov in drugih služb za reševanje. Ne zadržujte se na krajih, kjer potekajo dela interventnih služb, saj boste s tem omogočili njihovo nemoteno delo," so še sporočili in dodali, da vse ljudi prosijo, naj bodo v največji možni meri previdni in odgovorni. Naj bo ena od prioritet pri sprejemanju odločitev tudi vreme.

"Policisti smo v pripravljenosti po celotni državi. Razmere bomo spremljali še naprej, tudi preko noči in tudi na drugih območjih. Na terenu so in bodo vse razpoložljive patrulje," so še sporočili.