oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

erika znidarsic sr Reporter.si

Erika Žnidaršič izgubila živce: kako je ...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Kako je danes videti kamp Paradiso?...

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

Novice Novo mesto

Policisti na našem območju že prvi dan akcije ustavili 10 pijanih voznikov

Piše: Radio Krka

Čas objave:
10.11.2016 11:53

V prvih desetih mesecih letošnjega leta se je na območju Policijske uprave Novo mesto občutno povečalo število prometnih nesreč, ki so jih na naših cestah povzročili vinjeni vozniki. Ti so bili kot povzročitelji v kar 137 prometnih nesreč, kar je za 43 odstotkov več kot v enakem lanskem obdobju.

Primarna vzroka teh nesreč sta bila neprilagojena hitrost in nepravilna stran ali smer vožnje. Vodja oddelka za cestni promet na Policijski upravi Novo mesto Željko Zrilič je ob tem povedal, da je bilo pod vplivom alkohola tudi 5 voznikov, ki so povzročili prometne nesreče s smrtnim izidom. 

Kot je dejal Zrilič, takšne razmere zagotovo terjajo ukrepe, ki vodijo k zmanjšanju števila opitih voznikov. Trenutno po vsej državi, tako tudi na območju Policijske uprave Novo mesto, policisti izvajajo akcijo poostrenega nadzora psihofizičnega stanja voznikov. Policisti tako med 4. in 13.novembrom pogosteje preverjajo psihofizično stanje voznikov motornih vozil. V ta sklop sodi kontrola vožnja pod vplivom alkohola, psihoaktivnih snovi ali pa pod vplivom mamil.


Policisti PU Novo mesto bodo tovrstne kontrole nadaljevali tudi v drugi polovici novembra in ves december. Upajo, da bodo rezultati v nadaljevanju akcije boljši, predvsem pa, da bo za volanom manj nevarnih voznikov. Že prvi dan akcije so namreč na območju novomeške policijske uprave ustavili 10 voznikov, ki so vozili pod vplivom alkohola in enega voznika, ki je bil pod vplivom prepovedanih drog.

odja oddelka za cestni promet na Policijski upravi Novo mesto Željko Zrilič o akciji