volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Ljubljana

Pomagajmo medicinskim sestram – poziv prostovoljcem!

Piše: Radio Krka/Zbornica-Zveza

Čas objave:
24.03.2020 14:23

Zveza strokovnih društev medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov pri Zbornici zdravstvene in babiške nege Slovenije kliče na pomoč prostovoljce.

Zveza strokovnih društev medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov pri Zbornici zdravstvene in babiške nege Slovenije je na zaprosilo Ministrstva za zdravje pozvala k prostovoljski aktivnosti v času epidemije z virusom COVID-19 vse tiste, ki lahko pomagajo v domovih za starejše in drugih socialnih zavodih, ki se v teh izrednih razmerah soočajo z največjim pomanjkanjem izvajalcev zdravstvene nege in oskrbe. V domovih za starejše bodo prostovoljce s področja zdravstvene nege – upokojene izvajalce zdravstvene nege, študente in dijake zdravstvene nege – vključili v zagotavljanje temeljnih življenjskih aktivnosti in podporne dejavnosti.

Vsi, ki so pripravljeni pomagati, naj Zbornici – Zvezi na e-naslov podpora@zbornica-zveza.si sporočijo svoje ime in priimek, domač naslov ter GSM-številko in svoj e-naslov. Podatke bo Zbornica – Zveza posredovala Ministrstvu za zdravje, ki bo prostovoljce ustrezno razporedilo.

Vsem prostovoljcem, ki so se že javili, se iskreno zahvaljujejo za izkazano pripravljenost za pomoč. "Časi, ki so pred nami, bodo še težji, a verjamem, da bomo s skupnimi močmi zdržali tudi to preizkušnjo," je dejala predsednica Zbornice-Zveze Monika Ažman.

Psihosocialna pomoč za izvajalce zdravstvene in babiške nege
Člani zbornice se v kriznih razmerah, povezanih z epidemijo koronavirusa, soočajo z agresivno komunikacijo, s konflikti ali z nasilnim vedenjem, zato zbornica zagotavlja telefonsko psihosocialno pomoč, ki je na voljo na številki 069 906 617 vsak delavnik med 9.00 in 12.00 uro.