volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Sevnica

Pomembna pridobitev sevniških gasilcev

Piše: Radio Krka

Čas objave:
18.11.2016 16:31

Občinski praznik je čas, ko se lokalna skupnost zasluženo poveseli ob novih pridobitvah in za uspehe, ki so plod skupnega dela in sodelovanja. Eno takšnih je tudi novo, sodobno hitro tehnično-reševalno vozilo, ki bo Prostovoljnemu gasilskemu društvu Sevnica v izjemno pomembno pomoč pri požrtvovalnem reševanju v primerih prometnih nesreč. Novo vozilo je bilo namenu predano z včerajšnjo priložnostno slovesnostjo v Kulturni dvorani Sevnica, ki je medse privabila številne goste.

Kot je uvodoma povedal Štefan Teraž, predsednik Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica, je novo vozilo pridobitev celotne družbene skupnosti in izjemnega pomena z vidika učinkovitosti pomoči gasilcev v primerih prometnih nesreč. Sevniško društvo je osrednje društvo od skupno 15 pod okriljem Gasilske zveze Sevnica, ki ima v svoji sestavi tudi poklicno jedro. Poleg izobraževanja, preventive, požarnega varstva, gasilskega servisa, gašenja požarov ter reševanja ljudi in imetja, opravljajo tudi naloge tehničnega reševanja v prometnih nesrečah, nesrečah na in v vodi ter pri razlitju nevarnih snovi. Zavezani so vse dni v letu opravljati izvoze na intervencijo, zato imajo organizirane tri stalne dežurne ekipe četrta je v stalni rezervi. Za intervencije je usposobljenih 60 operativcev.

Med povprečno stotimi intervencijami letno je skoraj polovica prometnih nesreč. Področje, ki ga društvo pokriva, je obsežno in geografsko zelo razgibano, zato je čas in tudi varen način prihoda na kraj nesreče eden ključnih dejavnikov uspeha pomoči ponesrečencu. Iz vsega navedenega je novo, sodobno vozilo, izjemnega pomena za društvo in hkrati pomembna dopolnitev enote nujne medicinske pomoči.

Za pomoč pri nabavi vozila, vrednega okrog 120.000 evrov, se je društvo zahvalilo lokalni skupnosti, upravi za zaščito in reševanje, še posebej pa tudi vsem donatorjem, ki so zelo širokosrčno podprli pridobitev in v luči izjemne družbene odgovornosti skupaj prispevali skoraj polovico sredstev. Ključi novega vozila so bili sevniškim gasilcem v varstvo simbolično predani s strani generalnega donatorja, podjetja Tanin Sevnica d.d., sicer pa je nakup podprlo še blizu 70 gospodarskih družb, organizacij in posameznikov.


Društvu sta ob novi pridobitvi čestitala in navzoče v dvorani Kulturnega doma Sevnica pozdravila tudi župan Srečko Ocvirk in direktor Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje Darko But. Z glasbo je dogodek obogatil trobilni sekstet Godbe Sevnica, novo vozilo pa je blagoslovil sevniški župnik Vinko Štrucelj.