nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Novice Ljubljana

Ponekod je ceste že pobelil sneg

Piše: STA

Čas objave:
26.11.2021 19:45

Ponekod po državi sneži. Kot poroča Prometno-informacijski center za državne ceste, se na višjeležečih predelih sneg že oprijema vozišč. Svetujejo, da se vozniki na pot odpravijo s primerno zimsko opremo in prilagodijo hitrost razmeram na cestah.

Glede na aktualne napovedi agencije za okolje se bodo ponoči padavine spet nekoliko okrepile. Po nižinah bo večinoma deževalo. Na severu bo meja sneženja na nadmorski višini okoli 600 metrov, občasno pa lahko tudi nižje. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 3, na Primorskem od 8 do 11 stopinj Celzija.

V soboto bo pretežno oblačno z občasnimi padavinami, ki bodo pogostejše v zahodni polovici Slovenije. Na severu bo sprva tudi po nižinah lahko snežilo, čez dan pa se bo meja sneženja začela dvigovati. Na Primorskem in deloma Notranjskem bo pihal veter južnih smeri. Popoldanske temperature bodo od 1 do 8 stopinj Celzija. V nedeljo bo spremenljivo oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami. Ob močnejših padavinah lahko sneži do nižin, tako da morda kje v naših koncih tudi že pade kakšna snežinka.