franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Ljubljana

Ponekod na Dolenjskem toča in težave z vetrom

Piše: STA

Čas objave:
09.04.2022 12:22

Vremenoslovci ob današnjem prehodu hladne fronte opozarjajo na močan veter. Močan veter je ponekod tudi na Dolenjskem povzročal težave že v petek zvečer, okoli sobotnega poldneva je ponekod padala tudi toča. Na Kočevskem pričakujejo sneg.

Po podatkih urada za meteorološko prognozo Agencije RS za okolje bo danes ob prehodu hladne fronte ponekod severni veter lahko presegal hitrost 70 kilometrov na uro. Sunki burje na Primorskem bodo popoldne in zvečer na izpostavljenih legah dosegli hitrost okoli 100 kilometrov na uro.

Močan veter je ponekod na Gorenjskem, Štajerskem in Dolenjskem povzročal težave že v petek zvečer in ponoči, je razvidno iz podatkov Uprave RS za zaščito in reševanje.


Kmalu po polnoči so odstranili večje podrto drevo, ki je oviralo promet na lokalni cesti na Križah v občini Novo mesto. Okoli poldneva je padala toča na območju Šmarjeških Toplic.

Za danes je sicer napovedano oblačno vreme, sprva bodo zlasti na severu in severozahodu občasne rahle padavine. Pozno dopoldne se bo od severa začel čez Slovenijo pomikati pas padavin z okrepljenim severnim vetrom in izrazito ohladitvijo. Sprva bodo tudi posamezne nevihte.

Meja sneženja se bo spuščala, predvsem na Notranjskem in Kočevskem do okoli 500 metrov nadmorske višine. V prvem delu noči bodo padavine povsod ponehale, burja na Primorskem se bo polegla. Do jutra se bo zjasnilo, še napovedujejo vremenoslovci.