franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Krško

Posavski ekološki večer

Piše: Radio Krka

Čas objave:
16.06.2016 06:01

Zveza ekoloških gibanj Slovenije – ZEG , nevladna okoljska organizacija, regijska pisarna za Posavje pripravlja petnajsti "Posavski ekološki večer" na temo 'ENERGETSKI MASTERPLAN AVSTRIJSKE KOROŠKE oz. KORIŠČENJE OKOLJU IN LJUDEM PRIJAZNIH VIROV ENERGIJE'.

Dogodek bo danes ob 19. 00 uri v Dvorani v parku v Krškem.

Gost ekološkega večera bo dr. Štefan Merkač referent za energijo v kabinetu deželnega svetnika / regionalnega ministra za energijo in naravovarstvo Rolfa Holuba koroške deželne vlade / Celovec.

VSEBINA PREDAVANJA


V času javne razprave o predlogu Energetskega koncepta Slovenije-EKS je zelo pomembno prisluhniti tudi tujim strokovnim in političnim izkušnjam . Nekaj teh pojasnil o vzrokih za trende na področju proizvodnje in rabe energije ter vplive na okolje z vidika doseganja energetskih ciljev primerjave sosedske Avstrije in Slovenije bo dober uvod za razpravo.

100 % samooskrba s 100 % obnovljivimi energenti – utopija ali realnost? Na avstrijskem Koroškem so si postavili ambiciozne cilje. V bodoče nameravajo uporabljati izključno obnovljive in neoporečne vire energije kot so sonce, biomasa (les), voda in veter. Tudi za mobilnost? Kako je to možno? Kako so prišli do teh ciljev – s pomočjo strokovnjakinj in strokovnjakov? So vključevali tudi deležnike in prebivalstvo? Do kdaj hočejo cilje uresničiti? Kakšni ukrepi so potrebni? Ali ni za to potrebno spremeniti finančne podpore, zakonodajo, izobraževanje? Jim lahko verjamemo? Kako daleč so danes? Na začetku poti ali že naprej?

Na vsa ta vprašanja bo predavatelj v okviru impulznega referata podal odgovore.