Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Novice

Posodobitve na državni cesti Boštanj–Planina

Piše: R.K.

Čas objave:
04.04.2023 06:10

V teku je projekt izgradnje novega krožišča v Šmarju na regionalni cesti R2-424/1166 Boštanj–Planina. V drugi polovici leta se načrtuje obnova mostu, ki povezuje Sevnico in Boštanj.

Novo krožišče v Šmarju se bo navezalo na novo zgrajen nadvoz čez trebanjsko železnico. Z ureditvijo se po povečala pretočnost prometa in prometna varnost, saj bo dostop do Industrijske cone Sevnica urejen brez nivojskega križanja z železniško progo. Nosilec in investitor projekta je Direkcija RS za infrastrukturo, Občina Sevnica pa je skladno s sofinancerskim sporazumom uredila vso potrebno dokumentacijo. Dela bodo zaključena predvidoma v sredini letošnjega leta, zaključek del pa je močno odvisen od vremenskih razmer.
Po zaključku gradbenih del na območju krožišča je predviden še projekt prenove mostu čez Savo. Investitor prenove mostu je Direkcija RS za infrastrukturo, ki je za projekt že izbrala izvajalca in je pogodba že podpisana. Občina Sevnica pri prenovi mostu finančno ne sodeluje, je pa aktivno vpeta v usklajevanje poteka projekta.