pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Novice Brestanica

Postavili bodo še en plinski blok

Piše: M.J.

Čas objave:
02.07.2018 12:53

V Termoelektrarni Brestanica (TEB) v srednjeročnem obdobju do leta 2025 načrtujejo zamenjavo dotrajanih plinskih blokov 1 do 3.TEB načrtuje postavitev še enega plinskega bloka

Pri tem načrtu gre za izvedbo drugega dela 1. faze projekta, ki vključuje postavitev še enega novega plinskega bloka. V primeru, da ne bo prišlo do uresničitve tega projekta, pa načrtujejo celovito obnovo plinskih blokov 2 in 3, zgrajenih v letu 1974.

Zgolj en nov plinski blok brez redundance namreč ne more nadomestiti vloge starejših treh plinskih blokov za zagotavljanje zagona iz teme in napajanja nujne lastne rabe NEK. Predvidena moč novega plinskega bloka je 50 MW, kar je znotraj predvidenega ranga 40 do 70 MW. Obratovanje tega bloka bo usklajeno s potrebami, ki se pojavijo v elektroenergetskem sistemu Slovenije, ob primernih cenah na trgu pa bi blok obratoval tudi v komercialne namene, so povedali v družbi Termoelektrarna Brestanica.

Kot so še dodali, ocenjena investicijska vrednost plinskega bloka 7 znaša 26,45 milijona evrov. Projekt naj bi, ob sprejeti dokončni odločitvi, začeli izvajati že konec tega leta (s pripravo in izvedbo razpisov za posamezne LOT-e), predvidoma pa naj bi ga zaključili v letu 2020.