IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Novice

Pouk na šolah teče normalno, ponekod poostreno varovanje

Piše: R.K.

Čas objave:
10.04.2024 12:45

Pouk na šolah poteka kot običajno, so pojasnili ravnatelji več osnovnih šol. Na nekaterih šolah so zaradi nedavne grožnje z nasiljem okrepili varovanje. Poleg tega so se učitelji z učenci pogovarjali o aktualnem dogajanju in morebitnih strahovih. Na nekaterih šolah je predvidoma zaradi grožnje nekoliko manj učencev kot običajno.

Tudi na Osnovni šoli Drska v Novem mestu po besedah v. d. ravnatelja Davida Imperla pouk poteka po ustaljenem urniku, je pa čutiti, da je dogajanje, povezano z grožnjami, pri otrocih in zaposlenih pustilo določene posledice, je povedal. Kar nekaj staršev je sporočilo, da njihovih otrok danes ne bo v šolo. "Pri tem kot razlog navajajo predvsem varnostne pomisleke ter izražajo željo po zagotovitvi varnostnika oziroma nekega dodatnega stalnega varovanja, kjer pa smo kot šola zelo omejeni in odvisni predvsem od ustanovitelja oziroma občine ali države," je povedal Imperl.

Na Osnovni šoli Drska so za povečanje varnosti zagotovili več dežurstev, poleg tega bolj spremljajo dogajanje v okolici šole in na šolskih igriščih. Imperl je še dejal, da je navzočnost v okolici šole okrepila tudi policija.

Na enem od slovenskih javno dostopnih medijev se je prejšnji teden po streljanju na eni od finskih osnovnih šol namreč pojavil komentar z grožnjo o podobnem dogodku v Sloveniji. Na policiji so v ponedeljek poudarili, da je dogodek malo verjeten, hkrati pa so slovenske šole pozvali k povečanju samozaščitnega ravnanja in pozornosti.