nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice Šentjernej, Novo mesto

Požar na vsakem vogalu

Piše: Radio Krka

Čas objave:
22.11.2016 13:15

Policisti in kriminalisti Policijske uprave Novo mesto ugotavljajo okoliščine in vzrok za nastanek požara pri Loki na območju Šentjerneja. V požaru, do katerega je prišlo okoli 23. ure, je v celoti zgorel kozolec in večja količina sena.

O požaru hleva v Vinici pri Šmarjeti so bili novomeški policisti obveščeni nekaj po 12. uri. Ogenj je zajel hlev in večjo količino sena. Požar so gasilci omejili in pogasili. Med gašenjem požara se je lažje poškodoval 60-letni lastnik objekta. Okoliščine oziroma vzrok za nastanek požara policisti in kriminalisti še preiskujejo.

Včeraj so ob 2.34 so na Novem trgu v Novem mestu gorele bale sena zložene v reklamno maskoto. Gasilci GRC Novo mesto so goreče bale sena pogasili, premetali seno in ga polili z vodo.


Poročali smo že o požaru v Brežicah, gorelo tudi v Šmarjeti
Brežiški policisti so bili dopoldne okoli 10. ure obveščeni o požaru stanovanjske hiše v Brežicah. V požaru oziroma pri gašenju požara so bile zaradi vdihavanja ogljikovega monoksida poškodovane tri osebe, eden pa tudi zaradi opeklin. 35-letni moški naj bi po prvih zbranih obvestilih tvegal svoje življenje, ko je iz gorečega objekta reševal opečenega 40-letnega moškega. Požar so gasilci omejili in pogasili. Policisti in kriminalisti okoliščine in vzrok za nastanek požara še ugotavljajo, po prvih ugotovitvah pa naj bi se vnel predmet, ki je bil odložen na električni grelni napravi. Po zaključeni preiskavi bodo o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.

21. 11. 2016 ob 12.01 je v Vinici pri Šmarjeti, občina Šmarješke Toplice, v hlevu velikosti 20 x 10 metrov gorelo seno nad betonsko ploščo. Ogenj se je nato razširil na ostrešje objekta. Požar so pogasili gasilci PGD Šmarjeta, Bela Cerkev, Orešje, Zbure in GRC Novo mesto. Ogenj je uničil ostrešje, približno 60 bal sena, razno orodje in manjšo količino desk. Gasilci so zavarovali sosednje objekte, uničeno seno odstranili iz objekta ter ga odpeljali na deponijo. Pri poskusu gašenja požara se je poškodoval lastnik objekta, katerega so reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto odpeljali na zdravljenje v Splošno bolnišnico Novo mesto. Živina v hlevu ni bila ogrožena. Obveščene so bile pristojne službe. Gasilci bodo do jutranjih ur izvajali požarno stražo.