IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Hana Huljić in Petar Grašo 1 Njena.si

Petar Grašo bo že drugič postal očka

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Novice Metlika

Pozitivni štirje stanovalci in pet zaposlenih

Piše: Dolenjski list, B.B.

Čas objave:
14.03.2020 06:48

Iz Doma starejših občanov Metlika sporočajo, da so včeraj, do 12. ure prejeli informacije, da so okužbo s koronavirusom doslej potrdili pri štirih stanovalcih in petih zaposlenih. Specializirana ekipa z Univerzitetne klinike Golnik je brise vsem stanovalcem in zaposlenim vzela v sredo. Pred tem so bile v domu potrjene okužbe pri treh zaposlenih in štirih stanovalcih.

Zainteresiranim zaposlenim in stanovalcem sta na voljo dve psihologinji, ki nudita telefonsko pomoč skupno 4 ure dnevno. Kontakt je na voljo pri vodstvu DSO Metlika, pravi direktorica direktorica DSO Metlika Ivica Lozar.

"Vse zaposlene, ki so se zaradi zaprtja šol in vrtcev znašli v stiski in zaradi tega ne bi mogli opravljati delovnih obveznosti, obveščamo, da s ponedeljkom organiziramo varstvo za njihove otroke in mladostnike. Več informacij dobite pri vodstvu DSO Metlika," pravi Lozarjeva.

"Stanovalci se počutijo dobro, zaposleni v domu pa jim tudi v teh kriznih časih skušamo zagotoviti največje možno udobje, zato jim na njihovo željo v sobo dostavljamo dodatno sveže sadje ter kavo in druge napitke. V domu še naprej izvajamo vse preventivne varnostne ukrepe. Hvala za razumevanje in podporo," je preko spletne strani doma sporočila Lozarjeva.