stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Slovenija v žaklju ali ko je dovoljeno vse

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice

Pravljičen Advent Novo mesto

Piše: R.K.

Čas objave:
22.12.2021 11:11

Gostili smo direktorja Zavoda Novo mesto Aleša Makovca ter se z njim pogovarjali o pravljičnem Adventu Novo mesto.

Na novomeškem Glavnem trgu so se že zvrstile številne prireditve, ki razveseljujejo obiskovalce, je povedal direktor Zavoda Novo mesto Aleš Makovac. Tako vsak dan od 17. ure dalje vozi božični vlakec, v sodelovanju z DPM Mojca je Zavod Novo mesto pripravil obdarovanje otrok pred rotovžem, na ogled je tudi plesna pravljica, ki so jo uprizorili plesalci Plesnega studia Novo mesto. Pravljično vzdušje čarajo tudi številne lučke, letos so jih dodali novih 3,5 kilometrov.

V mestnem jedru lahko obiščemo veliko osvetljeno drsališče z novoletno jelko na sredini, nakupimo drobne pozornosti na adventnem sejmu ter kaj malega prigriznemo, otroci pa navdušeno sedejo na božični vlakec ter se z njim zapeljejo naokoli.

Direktor Zavoda Novo mesto Aleš Makovac je povedal, da bo zadnji teden decembra prinesel še dodatne svetlobne elemente, ki bodo razveseljevali obiskovalce. Zaradi trenutnih razmer so žal morali odpovedati vse koncerte, pripravljajo pa nekaj presenečenj. Čeprav bi božični vlakec moral obratovati le do božiča, bodo pridni škratje brezplačno otroke vozili naokoli vse do zadnjega decembra. Obiskovalce vabijo tudi na diskoteko na ledu vsak dan do 22. ure. Sicer pa bo v času počitnic drsališče odprto vse od 9. ure zjutraj, odprto pa bo ostalo še vse do konca februarja.

Pestro bo tudi 26. in 31. 12. ko se bo v živo iz Glavnega trga oglašala ekipa radia Krka, obiskovalce in poslušalce čakajo prijetna presenečenja, tudi nagradne igre in nastopi v živo, je povedal Makovac.

Živahno bo v mestnem jedru tudi na silvestrski dan, ko se bodo na adventni tržnici predstavili ponudniki z vsem, kar potrebujete na silvestrsko večerjo. Tržnica bo obratovala od 10 ure zjutraj. Pod okriljem Adventnega dogajanja se bosta v galeriji Simulaker 27. in 28. decembra odvila dva koncerta za omejeno število ljudi, v torek bosta nastopila brata Šuštaršič, v sredo skupina Anka Boys.

Pogovor z direktorjem Zavoda Novo mesto Alešem Makovcem lahko poslušate v pripetih datotekah.

Pogovor z direktorjem Zavoda Novo mesto Alešem Makovcem 1. del


Pogovor z direktorjem Zavoda Novo mesto Alešem Makovcem 2. del


Pogovor z direktorjem Zavoda Novo mesto Alešem Makovcem 3. del