vili resnik Odkrito.si

Vili Resnik v skrbeh zaradi hčere

harry meghan 1 Svet24.si

Kdo bodo botri prvemu otroku Meghan in Harryja?

girl-1666678_1280 Petisvet.si

Zdaj lahko rešimo marsikaj, tudi finance, če ...

Brenton Tarrant_sodišče_nova zelandija Svet24.si

Napadalec iz Christchurcha je bil v Sloveniji

51214628_2298256230419385_4899901198984806400_o Svet24.si

Zaskrbljena družina: Šabanova žena noče iz ...

bff vichy friends Njena.si

Slovenke v najboljših prijateljicah iščejo ...

alenka kosir Njena.si

Alenka Košir odkrito razkrila, koliko kilogramov ...

Novice Krško

FOTO: Pravljični večer za odrasle

Piše: V.K./R.K.

Čas objave:
15.03.2019 17:55

V Valvasorjevi knjižnici Krško so včeraj pripravili že tretji Pravljični večer za odrasle, ki jih v koordinaciji Mariborske knjižnice organizira že 17 slovenskih splošnih knjižnic.

Mariborska knjižnica skupaj s partnerskimi knjižnicami že deseto leto pripravlja Pravljične večere za
odrasle. Namen teh večerov je, da si ljudje tako kot včasih s pripovedovanjem zgodb krajšajo dolge
zimske večere. Pravljičarji iz različnih slovenskih splošnih knjižnic obiskujejo slovenske knjižnice in
pripovedujejo zanimive zgodbe.

Valvasorjeva knjižnica Krško se je projektu priključila pred tremi leti in tako so letos že tretjič gostili  pravljičarje iz slovenskih splošnih knjižnic. Jure Bohinec iz Mestne knjižnice Kranj je publiko navdušil z  zgodbo o škratu Polesnjaku, Suzana Slavič iz Mariborske knjižnice je pripovedovala o Kralju, ki je rad  hodil na lov in njegovih treh hčerah, Marko Bezenšek iz knjižnice Slovenske Konjice je podal zanimivo  zgodbo Sreča je srečala razum na vrtu, Monika Čermelj iz Mariborske knjižnice pa zgodbo o Svetem Pelegrinu in Severinu. Darja Plavčak iz Knjižnice Josipa Vošnjaka Slovenska Bistrica je tokrat iz svoje pripovedovalske »malhe« izbrala zdravilno zgodbo Potok, puščava, veter, Tatjana Jamnik iz Mariborske knjižnice je obiskovalcem približala irsko zgodbo o Kukuriku. Kot je v pravljicah v navadi, je vsaka poleg same zgodbe v sebi nosila sporočilo, ki te spremlja še po koncu večera. Zbrane je pozdravila direktorica knjižnice Urška Lobnikar Paunović.

Čarobnost večera pa so z glasbo pričarali učenki Glasbene šole Krško Liza Pirc in Maja Zakšek na klarinetu ter Peter Urek na klaviaturah. Pravljičarji in obiskovalci so večer zaključili v prijetnem pogovoru o pomenu pravljic. Domov so odšli zadovoljni in napolnjeni z dobrimi zgodbami ter z mislijo, da se udeležijo tudi naslednjega pravljičnega večera za odrasle.