franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Novo mesto

Praznovanje na Grmu, centru biotehnike in turizma

Piše: R.K.

Čas objave:
15.10.2021 09:47

V letošnjem letu na Grmu Novo mesto – centru biotehnike in turizma obeležujejo pomembne obletnice, spomine in mejnike, ki sodijo v zakladnico delovanja zavoda, zaposlenih in širšega slovenskega prostora.

Eden osrednjih dogodkov bo »Domovinski dan - Jutra so najlepša zjutraj« pod sloganom »Praznujmo skupaj«. Obeležili bodo 30 let samostojne in neodvisne države Slovenije ter vlogo Grma Novo mesto pri tem, 135 let Kmetijske šole Grm Novo mesto, 60 let Srednje šole za gostinstvo in turizem, 20 let Višje strokovne šole in 10 let Visoke šole za upravljanje podeželja GRM Novo mesto.

S praznovanjem začenjajo danes ob 11. uri s kulturnim programom, za katerega bodo poskrbeli Društvo MORiS in SKUD – FSDP »Mati Domovina«, ki ga bodo popestrili De Niro AS Orchestra, dijaki in študenti, sledi ogled stojnic lokalnih pridelkov, izdelkov, kulinarike in ponudbe dijakov, študentov ter soustvarjalcev Grma Novo mesto – centra biotehnike in turizma.



Skozi ves dan in tudi jutri se bo na šoli odvijala tudi konferenca ob 41. svetovnem dnevu hrane pod sloganom »Boljša proizvodnja, boljša prehrana, boljše okolje in boljše življenje«.
Osrednji gost bo Alojz Peterle, predsednik osamosvojitvene vlade, častni pokrovitelj pa je doktor Boris Pleskovič, predsednik Svetovnega slovenskega kongresa. Konferenca vstopa v zaporedje dogodkov letnih konferenc »Hrana, prehrana, zdravje«. V Sloveniji te že leta organizira Evropska mreža deklaracije za hrano, tehnologijo, prehrano in zdravje in Slovenska izpostava Evropskega centra za mir in razvoj, ki se mu letos pridružuje tudi Grm Novo mesto - center biotehnike in turizma. V sklopu konference se bo na šoli odvijal tudi že omenjeni Domovinski dan.