sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

motorist, bruselj, sredinec Svet24.si

Ujeli predrznega fantoma, ki je policistom vestno ...

1711376183-dsc0361-01-1711376151675 Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati ...

jankovic praznik ljubljane Reporter.si

Poglejte, kdo vse se je prišel poklonit ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar želel šopek vreči navijačem, a ...

Jerneja in Marko, Poroka na prvi pogled Njena.si

Je strast med Markom in Jernejo ugasnila?

luka doncic dallas oklahoma pm Ekipa24.si

'Pretepeni' Dončić po težko prigarani zmagi ...

Novice Črnomelj, Trebnje

Pred nami je Teden medgeneracijskega učenja

Piše: Radio Krka

Čas objave:
21.11.2016 06:28

V tednu medgeneracijskega učenja, ki bo potekal do petka, se bodo po vsej Sloveniji brezplačno zvrstile številne delavnice, tečaji, krožki in izobraževanja. Pod okriljem Zveze ljudskih univerz Slovenije za prenos in medsebojno izmenjavo znanj bo po vsej državi poskrbelo kar 19 centrov.

Predsednik Zveze ljudskih univerz Slovenije Bojan Hajdinjak je dejal, da želijo ljudi v vseh življenjskih obdobjih spodbuditi k aktivnemu učenju. Vsaka generacija ima znanja in veščine, s katerimi lahko obogati drugo generacijo. Za takšen učinkovit medgeneracijski prenos znanj na zvezi skrbijo vse dni v letu, najbolj pa prav v tednu medgeneracijskega učenja, s katerim želijo ljudem približati tovrsten način pridobivanja različnih neformalnih znanj, je poudaril.

V tednu medgeneracijskega učenja bodo tokrat že četrto leto poskrbeli za še večjo pestrost in zgoščenost programov. V projekt so se vključili različni partnerji, od vrtcev in šol do domov za starejše ter društev. S skupnimi močmi vsem udeležencem zagotavljajo raznolike tečaje - od ročnih spretnosti, računalništva, jezikovnih tečajev pa vse do plesa in gledališča.

Brezplačne delavnice, tečaje, krožke in izobraževanja bodo izvajali centri medgeneracijskega učenja v Kopru, Ajdovščini, Sežani, Kočevju, Lendavi, Murski Soboti, Ormožu, Škofji Loki, Tržiču, Radovljici, Rogaški Slatini, Celju, na Ptuju, Črnomlju, Trebnjem, Zavodu Znanje Postojna, Mariboru, Cenetu Štuparju - Center za izobraževanje Ljubljana ter v knjižnici v Gornji Radgoni.

Zveza ljudskih univerz Slovenije je prostovoljno, nevladno in neprofitno združenje 19 ljudskih univerz, ki predstavljajo sodobna andragoška, svetovalna in informacijska središča in so ene izmed najpomembnejših organizacij za izobraževanje odraslih. Univerze so razporejene po celotni Sloveniji in so močno vpete v lokalno okolje. Njihovo uspešno delovanje, medsebojno povezovanje in tudi strokovni razvoj na področju izobraževanja odraslih pa na vsakem koraku usmerja zveza.

V treh letih se je tako v okviru zveze zvrstilo več kot tisoč dogodkov, v katere je bilo vključenih približno 20.000 ljudi.