zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Novice Novo mesto

Predstavitev vojaške vaje Takojšen odgovor 2016

Piše: Radio Krka

Čas objave:
25.08.2016 07:05

V Vojašnici Franca Uršiča v Novem mestu bodo danes dopoldne predstavili osrednjo vajo Slovenske vojske Takojšen odgovor 2016.

(Foto: slovenskavojska)
V Sloveniji in na Hrvaškem bo od 9. do 22. septembra potekala mednarodna vojaška vaja Takojšen odgovor 2016 (Immediate Response 2016). Slovenija bo že tretje leto zapored skupaj s Hrvaško gostila to regionalno vajo pod vodstvom poveljstva vojaških sil ZDA v Evropi (European Command – EUCOM). Nosilna enota osrednje letošnje in hkrati največje vaje Slovenske vojske v letu 2016 je 72. brigada Slovenske vojske, ki je odgovorna za izvedbo vseh načrtovalnih in spremljevalnih aktivnosti.

Mednarodna vojaška vaja Takojšen odgovor 2016, na kateri bo sodelovalo približno 2.000 pripadnikov iz 11 držav (Albanija, Bosna in Hercegovina, Črna gora, Hrvaška, Madžarska, Makedonija, Kosovo, Slovenija, Velika Britanija, Združene države Amerike in Slovaška kot opazovalka), bo potekala na območju Cerkelj ob Krki, Postojne in Novega mesta ter na območju Zagreba in Slunja na Hrvaškem.

Cilji vaje bodo preveriti povezljivost enot in sistemov na bataljonski računalniško podprti štabni vaji, taktični vaji enot na ravni čet, vaji humanitarne asistence in usposabljanju usmerjevalcev združenih ognjev.