stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice Krško

Prenova tržnice na Vidmu

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
19.11.2016 10:02

V Krškem oz. na Vidmu nameravajo v okviru projekta Posavska špajza predvidoma v mesecu dni končati predlani začeto prenovo tržnice. Za prvi del prenove, ki je stal nekaj manj kot 360.000 evrov, je občina 85 odstotkov denarja dobila iz evropskega sklada za regionalni razvoj, za njen zadnji del pa bodo v Krškem odšteli še 300.000 evrov.

Z občine Krško so sporočili, da so v začetku novembra začeli še zadnji del prenove pred tremi desetletji zgrajene tržnice. Od predlani so tam sanirali del konstrukcije, zgradili nove zunanje stopnice in prenovili notranje, prenovili so tudi dvigalo in pokrili teraso, sanirali tlak ter dogradili prostor novih sanitarij, na terasi pa uredili tudi prodajalno.

V zadnjem delu naložbe bodo uredili še zunanje površine s prodajnimi mesti, parkirišča in postajališče za avtodome, prenovili pročelja, dodatno zaprli teraso, uredili novo občinsko informacijsko točko in javna stranišča.

Dela bodo predvidoma končali v enomesečnem roku. S prenovljeno infrastrukturo in urejenimi skupnimi prostori tržnice pa bo krška občina po besedah župana Mirana Stanka prispevala k boljši tržni organiziranosti lokalnih ponudnikov z okoliških kmetij, domačih rokodelcev in raznih društev, kot so vinogradniki, čebelarji in ekološki ter drugi pridelovalci, so še sporočili iz Krškega.

Posavske občine so se s projektom prenove ali vzpostavitve lokalnih tržnic Posavska špajza v okviru razpisa ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo uspešno potegovale za denar evropskega sklada za regionalni razvoj. Zadnji del prenove krške tržnice na Vidmu pa bo Občina Krško pokrila sama.