franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice

Prenovili bodo park

Piše: R.K.

Čas objave:
16.08.2022 13:00

Pričela se bomo dela za celovito prenovo parka v Kajuhovem naselju. Najprej bodo odstranili dotrajano opremo, nato pa sledijo gradbena dela, postavitev nove opreme, na koncu še nove zasaditve. Park bo po prenovi osvetljen, imel bo več drevja in zelenja, da bo na voljo več prijetnih kotičkov za druženje in za športne aktivnosti.

Park v Kajuhovem naselju oziroma Titov park je eden večjih parkov v mestu, z dotrajano opremo in igriščem, a z veliko ciljnimi uporabniki. V lanskem letu je občina Kočevje prenovila košarkarsko igrišče v igrišče za trojke, letos pa se obdela celota z idejo urejanja vsebinsko polnega parka za prebivalce Kajuhovega naselja, hkrati pa z ustvarjanjem vizualno in estetsko primerne zelene javne površine v vhodu mesta Kočevje.

Park je trenutno najbolj prepoznaven po brezah. S prenovo bo ta zelena površina dobila pomlajeno in pestro strukturo dreves, ter veliko več členitev in zelenih barier, ki bodo ustvarjale več manjših kotičkov in park percepcijsko umaknile od cestišča. Tako bo omogočeno bolj prijetno druženje in varna igra.
Park bo po prenovi osvetljen in bogatejši za veliko urbane opreme (32 klopi in pet miz), tri kotičke za peko žara, z urejenim športnim kotičkom (košarka in street workout), prenovljenim otroškim igriščem, odbojkarskim igriščem na trati, cvetličnimi travniki in območjem z glasbili.

Vsa obstoječa drevnina in grmovnice se ohranjajo, izkopani material bodo uporabili za izdelavo reliefa za igro in zelene tribune, nameščen bo tudi pitnik.

Rok za končanje gradbenih, obrtniških del in montaže opreme je začetek oktobra, rok za končanje sadilnih del je konec oktobra.