zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Novice

Prenovili cesto v Šentvidu pri Stični

Piše: R.K.

Čas objave:
21.04.2022 12:00

Po tem, ko je Občina Ivančna Gorica nedavno zaključila prenovo lokalne ceste Šentvid – Velike Češnjice, je pred velikonočnimi prazniki prenovila še en odsek v Krajevni skupnosti Šentvid pri Stični. Novo asfaltno prevleko je dobila občinska cesta v dolžini 500 metrov v smeri od križišča z regionalno cesto do križišča pri nekdanjem gostinskem lokalu Salon.

Poleg kompletne prenove cestišča je Občina preplastila še parkirne prostore pri mozaikih ob podporni steni pod Vrtcem Čebelica. V prihodnjih dneh sledi še zaris talnih oznak. Asfalterska dela si je pred dnevi ogledal tudi župan Dušan Strnad.

Po prenovi omenjenega odseka pa si Občina Ivančna Gorica na križišču z regionalno cesto prizadeva k čimprejšnji ureditvi nevarnega križišča Glogovica – Šentvid. Ker gre za poseg na območju državne ceste je Direkcija RS za infrastrukturo že sprožila postopek za izvedbo potrebnih odkupov prizadetih zemljišč. Pri izvajanju potrebnih odkupov se je izkazalo, da nekaj lastnikov zemljišč kategorično nasprotuje posegu, kar je DRSI preprečilo, da bi pristopila k izvedbi del. Pri odkupu zemljišč je bila neuspešna tudi Občina Ivančna Gorica.

Občina bo zato pričela z novim postopkom urejanja projektne dokumentacije, pridobivanja zemljišč in soglasij ostalih upravljavcev javne infrastrukture. V kolikor bo uspešna, bo sledilo umeščanje projekta v proračun in izvedba.