zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Novice Brez opisa

Preventivna akcija »Otroci za varnost v prometu«

Piše: Radio Krka

Čas objave:
09.11.2016 08:58

S strani nacionalnega inštituta za varovanje zdravja smo prejeli najavo dogodka, ki ga bodo sodelavke NIJZ OE Novo mesto izpeljale na Martinovo, 11.11. 2016. Gre za preventivno akcijo "Otroci za varnost v prometu". Vabilo objavljamo v celoti.

Ker so naši otroci vsakodnevno vključeni v cestni promet in so med dobo odraščanja tudi zelo dojemljivi za dejanja odraslih, smo želeli spodbuditi učitelje/vzgojitelje v regijskih osnovnih šolah in vrtcih, da se v sklopu učnega kurikuluma s svojimi učenci/otroki pogovarjajo o problematiki alkohola v prometu in preventivi prometnih nezgod, povzročenih zaradi tveganega uživanja alkohola. V ta namen smo želeli na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje OE Novo mesto dvigniti ozaveščenost o posledicah uživanja alkohola pri udeležencih v prometu z izvedbo preventivnega programa »Otroci za varnost v prometu«.

V začetku šolskega leta so bile vse osnovne šole in vrtci zdravstvene regije Novo mesto, vabljeni k sodelovanju pri likovnem natečaju, kjer so sodelujoči obravnavali problematiko alkohola v prometu. V ta namen so otroci pod vodstvom mentorjev izdelali slikovni izdelek z osebnim sporočilom vozniku. Izdelke smo zbirali na NIJZ OE Novo mesto. Prejeli smo 652 slikovnih izdelkov iz 20 osnovnih šol in vrtcev, ki so bili ustvarjeni pod vodstvom 57 vzgojiteljev in učiteljev.

Na Martinovo, v petek 11.11. 2016 bomo sodelavke NIJZ OE Novo mesto v okviru preventivnega programa »Otroci za varnost v prometu« izvedle ulično akcijo v sodelovanju z učenci 3. razreda Osnovne šole Center ter Policijsko postajo Novo mesto in Postajo prometne policije Novo mesto, ki bo potekala na obeh avtobusnih postajališčih na Seidlovi cesti v Novem mestu v bližini šol. Aktivnost bo potekala tako, da bodo policisti ustavili naključne voznike v prometu, opravili kontrolo dokumentov, nato pa bodo otroci voznikom podaril slikovni izdelek (risbico s sporočilom) ter jim zaželeli »Srečno pot brez alkohola!«

V primeru slabega vremena, akcija odpade in se eventuelno prestavi na drug termin.
Osrednji namen in sporočilna vrednost akcije je predvsem potrkati na vest voznikom z osebnim sporočilom otrok, ki so razmišljali o posledicah zlorabe alkohola v prometu.