pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice

Pri Bobič Yacht Interior zaposlujejo, štipendirajo, omogočajo vajeništvo

Piše: R.K.

Čas objave:
02.03.2021 00:01

Podjetje Bobič Yacht Interior d.o.o. je družinsko podjetje z bogato tradicijo izdelave luksuznega pohištva, ki ga je davnega leta 1960 ustanovil g. Jože Bobič starejši. Družinsko tradicijo pod vodstvom sina Jožeta nadaljuje že tretja generacija.

Danes je v podjetju zaposlenih približno 70 delavcev, pretežno lesarske stroke. Glavna proizvodna dejavnost je izdelava prestižnega pohištva za super jahte, zasebne rezidence in luksuzne hotele. V moderno opremljenih proizvodnih prostorih delo poteka v eni izmeni. Oddelek tehnološke priprave in razvoja skrbi, da delo v oddelkih strojne in finalne obdelave ter montaže poteka kar se da nemoteno. Zaradi razvojne naravnanost, poleg osnovnih materialov, kot so najrazličnejši furnirji in specialne vodoodporne vezane plošče, v procesu proizvodnje vse bolj stopajo v ospredje posebni, za mizarsko stroko netipični materiali. V proizvodnji tako med drugim uporabljajo tudi negorljive panele na osnovi steklenih vlaken, kompozitne materiale, lahke aluminijaste plošče ter izredno lahke plošče posebnih materialov s sredico iz satovja.

bobič-yacht-interior, vajeništvo
Bobič Yacht Interior omogoča vajeništvo
R.K.


Da bi podjetje preživelo in se obdržalo na trgu toliko časa, so bila potrebna nenehna vlaganja v posodobitve strojne opreme in izobraževanje zaposlenih.


Kmalu je postalo jasno, da bo podjetje brez izobraženih in usposobljenih zaposlenih težko sledilo najvišjim kakovostnim standardom na trgu. V ta namen se je podjetje povezalo z izobraževalnimi ustanovami in aktivno sodelovalo pri pripravi programov za izobraževanje zaposlenih, študentov, dijakov in vajencev.

bobič-yacht-interior, vajeništvo
Bobič Yacht Interior omogoča vajeništvo
R.K.


V podjetju so ponosni, da že vrsto let omogočajo opravljanje praktičnega usposabljanja velikemu številu vajencev, dijakov in študentov. Učenci praktičnega usposabljanja imajo pod vodstvom mentorjev možnost, da se seznanijo s širokim spektrom delovnih procesov, preizkusijo svoje spretnosti pri delu z najmodernejšimi stroji in najdejo področje dela, ki jih najbolj veseli. Še posebej pa so v podjetju ponosni na svoje vajence, ki kot golobradi mladeniči prihajajo v podjetje, po treh letih pa nadaljujejo s šolanjem za tehnike polni znanja in izkušenj. Večina praktikantov po zaključenem šolanju v podjetju najde tudi svojo prvo zaposlitev.

bobič-yacht-interior, vajeništvo
Bobič Yacht Interior omogoča vajeništvo
R.K.


Navkljub nevšečnostim z virusom COVID 19 v podjetju (ob upoštevanju vseh priporočil) nemoteno izvajajo vsa praktična usposabljanja.


Za študijsko leto 2021/22 v podjetju razpisujejo več vajeniških mest ter štipendije za dijake in študente vseh smeri lesarske stroke. Več o razpisu najdete na https://bobic.eu/sl/jobs/ in v video vsebinah https://bobic.eu/sl/video/.